Home Novosti BiH KAD SE OSJEĆAŠ STRANAC U SVOJOJ DRŽAVI: Poruka Dragana Čovića iz Viteza:...

KAD SE OSJEĆAŠ STRANAC U SVOJOJ DRŽAVI: Poruka Dragana Čovića iz Viteza: “Slijedimo našu domovinu Hrvatsku”

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović obratio se danas na svečanoj akademiji povodom dana nositelja ratnih priznanja Hrvatskog vijeća odbrane “Herceg Bosne”, održane u Vitezu.

Govoreći o prošlosti, Čović je kazao kako se treba mnogo snažnije, u hrvatskom narodu svjedoči to vrijeme 90 tih ali i svakih drugih, kada je kroz povijest hrvatski narod nosio jedan težak križ. Pošto se dugo šutilo nakon križeva 45.-e pa se ponavlja sudbina, križevi koji se danas nose nakon ovog Domovinskog rata ne smiju biti prešućeni.

“Oni koji su nas pokušavali dijeliti, od toga su odustali i sve rijeđe to i čujemo, od onih koji su do sada to isticali jer smo do te mjere vjerodostojni da razmišljamo o jedinstvu hrvatskog naroda i o svakom riješenju koja se sada prepoznaju kada je u pitanju BiH”, rekao je i dodao kako će Hrvati svoju domovinu BiH do kraja graditi ali isto tako želimo biti i do kraja jednakopravni, predstavljeni kroz legitimne predstavnike hrvatskog naroda.

“A kad se neki ljute što naglašavamo svoje, da trebamo naglasiti da biramo svoje, BiH ima svoje specifičnosti i mi ćemo pokazati svoju snagu kao što je Herceg Bosna očuvala BiH i ugradila joj svaku nit današnje BiH. Tako da će oni koji je zovu takozvana brzo umoriti jer previše je činjenica koje govore u prilog i zbog toga se nemojmo umoriti, nemojmo smatrati vraćanjem u povijest ako pričamo o ovim vremenima”, naglasio je Čović.
Oni koji su do jučer pričali na jedan način, dodao je, počet će pod uticajem sila moći s kojima su jako vezani, možda početi drugačije govoriti.

“Naše je da slijedimo našu domovinu RH, kao što moramo graditi sve ono što smo gradili i tu nam se olakšava. Upravo kroz HNS imamo svoj Odjel kojim vodimo politiku branitelja. Moramo kroz svoje zakone nastaviti braniti dostojanstvo branitelja”, zaključio je Čović.

(SAFF.ba / ZASREBRENICU.ba)