Home Novosti BiH Kako je kupio vilu na Dedinju? Cure informacije o istrazi protiv Dodika....

Kako je kupio vilu na Dedinju? Cure informacije o istrazi protiv Dodika. Jedna rečenica mogla bi ga skupo koštati

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine od 2016. vodi istragu o okolnostima pod kojima je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik kupio vilu u elitnom beogradskom naselju

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine od 2016. vodi istragu o okolnostima pod kojima je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik kupio vilu u elitnom beogradskom naselju Dedinje.

Sumnjivo je porijeklo novca kojim je transakcija obavljena, a iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine kažu da su još u fazi prikupljanja dokaza.

No, kako javlja AlJazeera Balkans, istraga se zahuktava, a jedna rečenica koju je Dodik izjavio prije nekoliko godina, sad bi ga mogla koštati.

Naime, on je tvrdio da je vilu kupio tako što je podigao kredit.

“Ja sam ovdje došao da kažem da su Sud i Tužilaštvo izvršili materijalno grešku tvrdeći nešto što nije istina. Ovo je istina, evo im originalni ugovor”, rekao je Dodik 16. februara 2016. godine.
No, provjerom u registru Centralne banke BiH utvrđeno je da te 2007. godine, kada je uplatio novac za vilu, Dodik nije digao nikakav kredit.