Home Novosti BiH “Kao u onom vicu sa milicionerom i k****m” / Sarajevski doktor o...

“Kao u onom vicu sa milicionerom i k****m” / Sarajevski doktor o vojnoj paradi u Lukavici: Da im dođe samo pet vojnika, ti paunovi bi se razbježali…

To je jednostavno potreba loše vlasti u RS-u da jadnom narodu skrene pažnju sa činjenice da je vlast prezadužena, rekao je Stevanović

Dragan Stevanović, ugledni sarajevski doktor u penziji i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva, oglasio se na svom Facebook nalogu povodom proslave neustavnog Dana RS-a.

Smatra kako proslavu u Istočnom Sarajevu treba ignorisati, a u tom kontekstu prisjetio se i jednog starijeg vica.

– Prastari vic: Zove milicioner iz patrole komandira i žali se:

– Druže komandire dopovezala me se k***a na ulici, ne znam šta ću

– Ignoriši je, odgovori komandir.

– Ma ignorisao sam je dva puta ne mogu više, šta ću sad, reče milicioner, napisao je Stevanović.

Ignorisanje je, prema njegovom mišljenju, nabolji lijek i za neustavni praznik u manjem bh. entitetu. Ističe kako ne postoji vojna prijetnja od učesnika parade koji bi se, kako kaže Stevanović, razbježali u poprečne ulice kada bi vidjeli EUFOR-ove vojnike.

Parada ovih policajaca iz Rs za 9. januar je ista priča bila ona u Lukavici, Banjaluci ili bilo kom drugom gradu. Nikakva vojna prijetnja, jer sva ta bulumenta paradirajućih paunova raspršila bi se u poprečne ulice da se pojavi samo pet dobro naoružanih i obučenih vojnika EUFOR-a, kazao je on.

Stevanović dodaje kako je organizovanje parade samo potreba loše vlasti koja želi skrenuti pažnju sa stvarnih problema u manjem bh. entitetu.

– To je jednostavno potreba loše vlasti u Rs da jadnom narodu skrene pažnju sa činjenice da je vlast prezadužena,da je sve više gladnih pred narodnim kuhinjama,da masovno mladi odoše,bez povratka u mrsku Evropu a da mladi iz Lukavice sve više rade u Sarajevu jer je ovdje plata redovnija i bolja. zaključio je Stevanović.

(Oslobodjenje)