Home Novosti BiH Karlo Starčević, predsjednik HSP-a: Bosna i Hercegovina je temelj hrvatske države i...

Karlo Starčević, predsjednik HSP-a: Bosna i Hercegovina je temelj hrvatske države i ako se to zanemari u Zagrebu…

Jučer je na Borovoj glavi kod Livna obilježena 27. godišnjica osnivanja HOS-a Tomislavgrad i Livno. Karlo Starčević, predsjednik HSP-a održao je veoma zanimljiv govor. U kratkom obraćanju prisutnima Stračević je rekao: ” Dragi hrvatski branitelji ovo danas dokaz je našeg zajedništva i opomena da nijedna hrvatska država ne može opstati bez Bosne i Hercegovine.

 

 

Bosna i Hercegovina je temelj hrvatske države i ako se to zanemari u Zagrebu zanemarili smo budućnost naše djece. Moja molba svima je, živimo u zajedništvu, jer samo na takav način možemo opstati i ostati. Budimo hrabri, budimo dosljeni, budimo dostojanstveni jer mi moramo ostaviti ovu državu našima kako smo je naslijedili od naših predaka. Naša djeca će se kad tad vratititi jer ovo su bogom dani prostori koji moraju biti u našim rukama. Nemojmo biti svoji na tuđemu, budimo svoji na svome.

Neka nam živi vječna Hrvatska na svim njenim povijesnim prostorima”. Starčević je opetovano ponovio da bez Bosne i Hercegovine nema hrvatske države ma što neki u Zagrebu ili Sarajevu mislili.

 

 

(SAFF.ba)