Home Novosti BiH Knežević: Političari šimpanze! Ja nisam majmun, Bosanac sam! RS nije republika!

Knežević: Političari šimpanze! Ja nisam majmun, Bosanac sam! RS nije republika!

“U Ustavu BiH nema Bosanca! Srbija oformila tim za psihološki rat protiv BiH! Oni koji uništavaju BiH kvalitetnije rade nego mi koji je branimo, zahvaljujući psihološkom ratu! Dejton napravljen da bi se BiH za deset godina mogla mirno raspasti!”

1967. sam dao prijedlog kako da riješimo problem zagađenja zraka u Sarajevu! Objavio sam i knjigu o tome šta treba raditi na čistoći zraka i niko od vlasti neće da je kupi! U Dejtonu piše da Srbija garantuje da će RS poštovati Dejtonski mirovni sporazum; ne piše da je Srbija garant Dejtona! Mnogi ne čitaju Dejton na engleskom! OHR je pogrešno preveo Dejton na naš jezik! U Dejtonu nema konstitutivnih naroda! SDA, HDZ i SDS insistirale da se konstitutivnost uvede u prijevod! U originalnom Dejtonu, RS je entitet RS! Prva podvala koja je uvedena 1991. godine je kada su etničke stranke proglašene nacionalnim! Nacija je država! Političke stranke su etničke ili etnonacionalne! Bakir Izetbegović često kaže Bošnjaci, Bosanci, a trebao bi reći Bosanci, Bošnjaci! Imam tri identiteta: Sarajlija, Bosanac i stanovnik planete Zemlje!

Vidio sam da demokratija u Jugoslaviji ne ide u pravom smjeru i šutio sam zbog karijere! I ja sam kriv za raspad Jugoslavije! Psihološki rat Srbije traje i danas! Oni koji uništavaju BiH kvalitetnije rade nego mi koji je branimo, zahvaljujući psihološkom ratu! U Srbiji je formiran tim za psihološki rat protiv BiH i Hrvatske! Krajnji cilj je da mi imamo pogrešan način razmišljanja! Srbija vodi psihološki rat i protiv Kosova! U EU postoji sistem legitimnog predstavljanja naroda – jednina! Čović je promijenio naglasak, prebacio u množinu i napravio od toga politiku! Građanske stranke u BiH imaju etnički način razmišljanja! Ustavni sud BiH, u kojem sjede stranci, koristi prijevod, a ne originalni Dejton! Dejtonski sporazum je akt o kapitulaciji BiH! Znanje smo sveli na nivo kantona! Država ne može biti napravljena bez znanja; znanje mora biti centralizovano! To je napravljeno da bi se BiH raspala! General koji je zadnji razgovarao s Holbrookeom mi je kazao da mu je Holbrook rekao da je Dejton napravljen da bi se BiH za deset godina mogla mirno raspasti! U Ustavu BiH nema Bosanca! Zavisi od nas hoće li nam kandidatski status u EU pomoći! Srbija i Hrvatska kradu našu intelektualnu svojinu!

(Face TV)