Home Novosti BiH Koje države bi priznale nezavisnost Republike Srpske?

Koje države bi priznale nezavisnost Republike Srpske?

Ako bi u Hogvortsu na vlast došao Voldemor, priznanje Republike Srpske bi bilo više nego izvjesno, što bi svakako ojačalo njenu poziciju na spoljno-političkom planu i dovelo nove investicije, a život bi postao magija

Prije neki dan Milorad Dodik je u emisiji “Balkanska riječ” izjavio sljedeće:

“Republika Srpska će se i dalje graditi i razvijati bez obzira na uslovljavanja iz EU i blokade finansiranja započetih projekata. RS ima svoje ekonomske i političke partnere. Čak deset zemalja svijeta trenutno bi priznalo i nezavisnu i samostalnu RS”.

Piše: Srđan PUHALO/ Fokus.ba

Nakon toga je nastala pometnja u medijima da identifikuju zemlje koje bi jedva dočekale državu Republiku Srpsku?

Ishod tog traganja je više nego mršav, ali mene je fascinirao odgovor profesora geopolitike i bivšeg savjetnika Milorada Dodika, Srđana Perišića, koji je kazao: „Isto tako, ne bih mogao više da kažem o tome koje bi zemlje priznale nezavisnost Srpske. Znam da bi tih deset zemalja bile iz Evrope, Azije, Afrike i Latinske Amerike.“

Postavlja se pitanje zašto se ograničiti na planetu Zemlju, kao što je to uradio profesor Perišić, ako znamo da se kod Srba vrlo često ne pravi razlika između realnog i imaginarnog, mogućnosti su mnogo veće.

Vjerujem da bi Republiku Srpsku među prvima priznala Galaktička Imperija na čijem čelu je imperator Palpatin, a čija desna ruka je Dart Vejder. Priznanje od strane Galaktičke Imperije bi pokazalo da je Republika Srpska „nebeska država“ i da Evropska unija ima alternativu.

Druga zemlja koja bi sigurno priznala Republiku Srpsku je Zemlja Palčića na čijem je čelu Zla vještica od zapada, koja se otcijepila od Oza i nekonstitutivne Palčiće pretvorila u sluge. U stvari ta Vještica i nije toliko zla, ali zbog svoje nacionalne politike i protivljenja Novom svjetskom poretku, Soroševi mediji su je predstavili kao zlu, baš kao i Orbana u Mađarskoj.

Naravno, Mordor na čelu sa Sauronom bi sigurno priznao Republiku Srpsku i na taj način pokazao da svjetska desnica i te kako cijeni naše napore da odbrani svijet od vaskolikog liberalizma, političke korektnosti i bilo kakve uljudnosti, koji prijeti da uništi tradicionalne vrijednosti sa kojima se mi rađamo i umiremo.

Kada se Ledena Kraljica vrati na vlast u Narniji, vjerujem da bi bez razmišljanja priznala Republiku Srpsku, jer ona zna šta znači kada se svi udruže protiv tebe u želji da vas svrgnu s vlasti. Prosvećeni apsolutizam Milorada Dodika je Ledenoj Kraljici više nego blizak i ona se gnuša ljudskih prava i demokratije kao takve.

Kako bi se ponašala kraljevstva Sjevera, Riječni krajevi, Arrynska dolina, Zapadni krajevi, Željezni otoci, Ravan, Krunske zemlje, Olujni krajevi i Dorne, teško je reći, ali poznavajući njihove Lanistere, Barateone, Tirele, Tulije, Starkove, Erine, Martele, Grejdžoje moglo bi se sa njima pregovarati oko priznavanja nezavisnosti.

Za razliku od Liliputa, Republiku Srpsku će sigurno priznati Brobdingnag, jer to je zemlja divova.

Ako bi u Hogvortsu na vlast došao Voldemor, priznanje Republike Srpske bi bilo više nego izvjesno, što bi svakako ojačalo njenu poziciju na spoljno-političkom planu i dovelo nove investicije, a život bi postao magija.

Vakanda bi mogla priznati državnost Republike Srpske ako bi se oko toga potrudio novi ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, koji je poznat po svom uticaju u Africi i borbi za otpriznavanje državnosti Kosova.
Sa Južnom Osetijom, Abhazijom, Pridnjestrovljem, Nagorno-Karabahom, Sjevernim Kiprom, Somalilendom – to je već četrnaest zemalja.

Dodamo li tu i majku Rusiju, to je petnaest sigurnih priznanja.

U ovom trenutku u Ujedinjenim nacijama ima 193 zemlje i priznavanje 10 zemalja ne bi apsolutno ništa značilo za nezavisnost Republike Srpske, ali to nas ne sprečava da vjerujemo iracionalnim obećanjima Milorada Dodika i maštamo o nezavisnosti do posljednjeg živog Srbina.