Home Archive KOLINDA PONOVO ZGROZILA JAVNOST: Dala je skandaloznu izjavu o Milanu Bandiću

KOLINDA PONOVO ZGROZILA JAVNOST: Dala je skandaloznu izjavu o Milanu Bandiću

Tako je bilo i tijekom jučerašnjeg Kolindinog intervjua na televiziji N1, tijekom kojega je predsjednica uobičajeno lošim verbalnim manipulacijama pokušala njihovu suradnju predstaviti isključivo kao odnos predsjednice Republike Hrvatske i gradonačelnika glavnog grada Hrvatske, no i pritom se dodatno zapetljala.

U vezi jučerašnjeg intervjua na N1, pozornost javnosti je najviše izazvao Kolindin gaf tijekom završnog izlaganja u kojem je glasače pozvala da u drugom krugu izbora zaokruže kandidata pod brojem 1 na listiću, a to je njen konkurent Zoran Milanović. To je ipak tek još jedan uobičajeni Kolindin gaf, dok je ono što je govorila o Bandiću mnogo veći skandal i problem za RH i građane.

Kolinda o suradnji s Bandićem
“Mislim da je u politici najbitnija odluka vjerodostojnost. Dakle, ukoliko surađujem s gospodinom Bandićem kao gradonačelnikom i prije nego što je podignuta neka optužnica, naravno da ću nastaviti surađivati s njime sve do trenutka dok je on gradonačelnik Zagreba”, rekla je Kolinda.

Predsjednica je pokušala svoju suradnju s Bandićem predstaviti kao tehničku stvar ignorirajući činjenicu da ju je on podržao kao predsjedničku kandidatkinju i da je bio u prvom redu na predstavljanju njenog programa, i to ne kao zagrebački gradonačelnik, nego kao predsjednik stranke koja podržava Kolindin reizbor.

Kolinda se pravi kao da USKOK nije optužio Bandića za niz kriminalnih djela
Uslijedila je još skandaloznija izjava.

“Ne možete se nekoga odreći zato što ga je netko prijavio”, nastavila je Kolinda svoju muljažu.

Naime, Bandić nije samo prijavljen, nije riječ o nekoj anonimnoj kaznenoj prijavi bez osnova, nego su ga institucije Republike Hrvatske – iste one za koje se stalno ponavlja neka ih se pusti raditi svoj posao – optužile za niz teških kaznenih djela. Nadalje, USKOK-ove optužnice protiv Bandića su onda potvrđene na sudu te suđenja Bandiću trenutno traju.

“Mi imamo izvrsne odnose”

Kolinda je pak sve to pokušala otpisati kao nekakvu irelevantnu prijavu, čime je kao predsjednica RH omalovažila USKOK i pravosudnu vlast. Jedna od obaveza predsjednika RH je i brinuti se “za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti”, a to da Kolinda svojim izjavama de facto podriva USKOK-ove optužnice protiv Bandića sigurno se ne uklapa u takve predsjedničke obaveze.

“Dakle, gospodin Bandić je gradonačelnik Grada Zagreba, grada u kojem je moj ured, grada u kojem živi jedna četvrtina ili već gotovo jedna trećina hrvatskog stanovništva. Mi imamo izvrsne radne odnose”, zaključila je Kolinda.

Čini se da aktualna predsjednica ili nije u stanju uopće razumjeti u čemu je problem ako prihvaća političku podršku čovjeka optuženog za niz kaznenih djela ili je nije briga za sve USKOK-ove potvrđene optužnice protiv Bandića, ali se nekako mora opravdavati u javnosti zbog svoje bliskosti s njime pa to pokušava na ovakav skandalozan način.

Bandićeva stranka je sakupljala potpise za Kolindu

Uostalom, Bandićeva podrška Kolindi nije samo deklarativna. Njegova Stranka rada i solidarnosti je sakupljala potpise za Kolindinu predsjedničku kandidaturu, imali su štand u Praškoj ulici posvećen tome.

Kolindino jučerašnje izmotavanje i manipuliranje je posve u skladu sa svime što je dosad govorila o političkom savezu s Bandićem, kojemu bi, kako je rekla, nosila kolače u zatvor ako bude osuđen. Time je pokazala da njoj ne samo da ništa ne znače sve USKOK-ove optužnice protiv Bandića nego i da ne drži ni do presuda hrvatskog pravosuđa.

(Index.hr/SB)