Home Novosti BiH KOMENTAR SENADA HADŽIFEJZOVIĆA: “U ‘rat’ između SDA i SAD-a koji traje, uključio...

KOMENTAR SENADA HADŽIFEJZOVIĆA: “U ‘rat’ između SDA i SAD-a koji traje, uključio se i Milorad Dodik (VIDEO)

“Možemo pogađati ko će se to sljedeći naći na američkoj crnoj listi – neko od nabrojanih sigurno hoće”.

Komentar Senada Hadžifejzovića je emitovan na njegovom Face TV-u.

“Moramo posebno izdvojiti taj indirektni ‘Face To Face’ između Michaela Murphyja i Bakira Izetbegovića. Taj ‘rat’ između SDA i SAD koji traje – i u kojem SDA nema šanse da pobijedi – u taj ‘rat’ se danas uključio i Dodik; indirektno brani Bakira, a napada Murphyja. Opa! Dvojica na jednog stranca… Logično je: SDA ne smije priznati poraz niti se povući, mada se znala umiriti, no onda opet – Izetbegović mora odgovoriti Murphyju. Šta Murphy poručuje?

Pogledajte, opet vam preporučujemo, Murphyjev intervju u ovoj emisiji od 15. septembra i vidjet ćete da sve što je tada najavio – odmah nakon intervjua, a i dan-danas – realizuje. Problem za SDA je što Murphy i Amerika ne prestaju: pojačavaju sankcije već sankcionisanim funkcionerima SDA, dodaju im i porodice na crne liste.

Pitanja od više miliona maraka su: Murphy je najavio još kazni – spomenuo da će biti kažnjeni političari i osobe iz pravosuđa…?

Naravno, svakoga, novinare najviše, zanimaju imena: hoće li biti kažnjeni u paketu ili jedan po jedan – lideri: Dodik, Izetbegović i Čović. Dodik je već dva puta kažnjen, dvojica iz te ‘Trojke’ nisu nijednom.

Hoće li Amerika sankcionisati prve ljude pravosuđa: Kajganića, Debevca ili nekoga iz VSTV-a? Hoće li se na listi naći neko iz prošlih vlasti – državni, entitetski ministri? Od svih nabrojanih, neko će sigurno biti kažnjen – to sigurno znamo – a ko: pogađajte, analizirajte, kladite se…

(Face TV)