Home Novosti BiH Komšić najavio ispunjenje predizbornog obećanja koje bi moglo naljutiti mnoge u Mostaru

Komšić najavio ispunjenje predizbornog obećanja koje bi moglo naljutiti mnoge u Mostaru

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u toku izborne kampanje najavio je zatvaranje ureda člana Predsjedništva BiH u Mostaru i sada poručuje da želi da to obećanje ispuni.

Predložit će, kako je kazao, da se ovaj prostor ustupi i pomogne prenamijeniti u svrhu stvaranja zajedničkog prostora Univerziteta i Sveučilišta u Mostaru.

“Odmah pored rezidencije odlazećeg člana Predsjedništva nalazi se porušena univerzitetska čitaonica, koju niko nije obnovio poslije rata. Želim vidjeti kakve su mogućnosti da trenutne prostorije Ureda Predsjedništva u Mostaru učinimo zajedničkim prostorom za učenje i aktivnosti studenata Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ i Sveučilišta u Mostaru”, navedeno je u saopćenju Komšića.

Po preuzimanju mandata, istakao je, želio bi da upriliči sastanak sa predstavnicima unije studenata Univerziteta i Sveučilišta, te da se upozna sa njihovim razmišljanjima o prijedlogu, ali i da govore o mogućnosti realizacije prijedloga.

“Najavio sam zatvaranje tog ureda, ali ne želim da prostorije zjape prazne i neiskorištene. Iskren sam bio u namjeri da naredne četiri godine budem neko ko će povezivati ljude. Želim svoju energiju uložiti u mlade ljude, hoću da pričamo o Fondu otvorenih škola i postepenom približavanju u nastojanju da prevaziđemo segregaciju u srednjim i osnovnim školama. Hoću da počnemo mijenjati način kako razgovaramo o obrazovanju i prilikama za generacije koje dolaze. Hajde da pričamo o pozitivnim stvarima, možemo li tako krenuti sa ovim mandatom”, zaključio je Komšić.

PREPORUČENO ZA VAS: KOMŠIĆ PORUČIO ČOVIĆU: “U kandidaturu sam ušao kada sam vidio kako AGRESIVNO NASTUPAŠ, za poraz ti nisu krivi BOŠNJACI”

(Fokus.ba)