Home Novosti BiH KOMŠIĆ O ZAKLJUČCIMA NSRS-a KRATKO I JASNO: “To se neće desiti!”

KOMŠIĆ O ZAKLJUČCIMA NSRS-a KRATKO I JASNO: “To se neće desiti!”

Među 12 zaključaka su i oni kojima NSRS traži od Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH te Parlamentarne skupštine BiH da prije svake sjednice dostavi sve materijale predsjedniku RS-a, Vladi RS, odnosno Narodnoj skupštini na razmatranje radi zauzimanja stavova u adekvatnom roku.

“Niži organ vlasti ne može to tražiti od višeg organa vlasti! Dakle, to se neće desiti”, izjavio je za Oslobođenje predsjedavajći Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarišući zaključke koje je jučer, na posebnoj sjednici, donijela Narodna skupština Republike Srpske.

NSRS je,kao što je već poznato donijela 12 zaključaka.

Na početku se konstatuje da nisu prestali razlozi zbog kojih je Narodna skupština usvojila zaključke 30. jula 2021. po kojima ne postoje uslovi za odlučivanje srpskih predstavnika u institucijama Bosne i Hercegovine.

Među 12 zaključaka su i oni kojima NSRS traži od Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH te Parlamentarne skupštine BiH da prije svake sjednice dostavi sve materijale predsjedniku RS-a, Vladi RS-a, odnosno Narodnoj skupštini na razmatranje radi zauzimanja stavova u adekvatnom roku.