Home Novosti BiH KOMŠIĆ ODBRUSIO KALABUHOVU: “Nećemo pokleknuti pred vašim prijetnjama i odreći se NATO...

KOMŠIĆ ODBRUSIO KALABUHOVU: “Nećemo pokleknuti pred vašim prijetnjama i odreći se NATO puta!”

“Ambasador Kalabuhov mora znati da mi nećemo pokleknuti pred pritiskom i odreći se NATO puta zato što je to u interesu Rusije i njihovih saradnika u Bosni i Hercegovini”, poručio je Komšić.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić povodom novih prijetnji koje su upućene od strane Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, a u vezi aspiracija naše zemlje da postane članica NATO-a, te ocjena kako bi to predstavljalo jasan “proturuski korak” na koji bi Moskva morala odgovoriti, poručio je da BiH neće pokleknuti pred ruskim pritiskom i odreći se NATO puta.

“Uporne prijetnje koje Kalabuhov upućuje Bosni i Hercegovini zbog odluka o NATO integracijama koje su usvojene u skladu sa zakonima države Bosne i Hercegovine i u institucijama Bosne i Hercegovine, potpuno su neprihvatljive. Iza tih prijetnji stoji očita namjera za destabilizacijom Bosne i Hercegovine. Ambasador Kalabuhov mora znati da mi nećemo pokleknuti pred pritiskom i odreći se NATO puta zato što je to u interesu Rusije i njihovih saradnika u Bosni i Hercegovini”, poručio je Komšić.

(SB)

Previous article“UČINIT ĆEMO SVE ŠTO MOŽEMO DA…”: Ministrica Elizabet Truss u Domu Oružanih snaga u Sarajevu otkrila britanske planove za Bosnu i Hercegovinu i region (VIDEO)
Next articleTUŽILAŠTVO BIH POKRENULO ISTRAGU ZBOG VJERSKIH OBILJEŽJA NA POLICIJSKIM VOZILIMA DESPOT U RS-U
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.