Home Novosti BiH Komšić odgovorio na prijetnje Zagreba: “Svaki vaš pokušaj završavao je sa UZP-om”

Komšić odgovorio na prijetnje Zagreba: “Svaki vaš pokušaj završavao je sa UZP-om”

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je sinoć na skandalozne izjave ministra vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordana Grlić Radmana o Bosni i Hercegovini, odnosno paternalističke nastupe i otvorena miješanja u unutrašnja pitanja naše zemlje.

“Zvanični Zagreb, kroz izjave raznih funkcionera kao što je i ova izjava ministra Grlića Radmana, čini sve da izgubi prijatelje u Sarajevu! Koliko je to pametan potez Zagreba, pokazat će vrijeme! Ali, kao što je to bilo jasno i u periodu od ‘92. do ‘95. jasno je i sada – svaki pokušaj susjeda da kroje Bosnu i Hercegovinu po svojoj mjeri, završavao je sa UZP-om, sa visokim zatvorskim kaznama“, izjavio je Komšić za sarajevske portale.

Podsjetimo, ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman zaprijetio je u intervjuu u povodu početka rada Večernjakove televizije u Bosni i Hercegovini da “Hrvatska neće dopustiti da itko nametne građansko uređenje BiH”.

Komentirao je navode o većem angažiranju administracije Joea Bidena u Bosni i Hercegovini i istakao da Hrvatska ima aktivan odgovor u navodnih slučaju “vanjskih pokušaja da se naruši pozicija Hrvata.”

Previous article“Mevlida, sretan ti 1. mart”: Kod Doboja postavljen bilboard za direktoricu škole koja je kaznila učenicu zbog obilježavanja Dana državnosti BiH
Next articleKralj Saudijske Arabije čestitao Dodiku Dan nezavisnosti BiH: “Da ste zdravi i sretni!”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.