Home Novosti BiH KOMŠIĆ ODGOVORIO NEVLADINOJ ORGANIZACIJI HNS: “BiH nikada neće biti fašistička i totalitarna...

KOMŠIĆ ODGOVORIO NEVLADINOJ ORGANIZACIJI HNS: “BiH nikada neće biti fašistička i totalitarna država u kojoj se zabranjuje pravo na mišljenje”

Povodom posljednjih reakcija nevladine organizacije Dragana Čovića HNS, oglasio se član Predsjedništva Željko Komšić saopštenjem koje prenosimo u nastavku.

Gospodo iz HNS-a, vaša očita intencija bila je da mene i gospodina Džaferovića predstavite kao neprijatelje Katoličke crkve. Pošto vam to nije uspjelo, sada poput pravih pristalica totalitarnih režima, nastojite kazati da mi nemamo pravo ni na mišljenje o misi koja se služi u spomen na jednu kvislinško fašističku vojsku.

Morate znati da BiH nikada neće biti ni fašistička država niti država u kojoj je bilo kome zabranjeno pravo na mišljenje, a jedna nevladina organizacija kojoj je u opisu djelovanja rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, posljednja je koja ima kredibiltet da ućutkuje članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i meni je žao što se hrabrite i zanosite takvim iluzijama.

Još jednom, ovim putem pozivam građane Sarajeva da ne nasjedaju na ustaška lukavstva koja imaju za cilj da Sarajevo i njegove građane prikažu kao neprijatelje katoličanstva i Hrvata, samo zbog toga što imaju jasan i izgrađen stav o tome da su molitve za fašiste, u potpunosti anticivilizacijski čin.

(SB)