Home Novosti BiH Kosor brutalno prozvala Čovića: “Šta sad veli domoljub i Dodikov jaran…”

Kosor brutalno prozvala Čovića: “Šta sad veli domoljub i Dodikov jaran…”

Reakcije nakon upućivanja zahtjeva za procesuiranje hrvatskih generala u operaciji “Bljesak” ne stišavaju se, ali lider HDZ-a BiH Dragan Čović i dalje se ne oglašava.

Iz Zagreba su i danas došle žestoke reakcije. Premijer Hrvatske Andrej Plenković na konferenciji za medije koja je počela u 13 sati obratio se prisutnima.

“Mi smo danas održali sastanak s ratnim zapovjednicima koji su branili i oslobodili Hrvatsku i u Bljesku i Oluji. Cilj je bio da ih upoznamo sa sadržajem zamolnice i da direktno dobiju informaciju o čemu je riječ. Ovdje nije riječ ni o kakvim optužnicama, one ne postoje. Riječ je o žrtvama koje su se dogodile za vrijeme operacije Bljesak u Bosanskoj Gradiški i Kozarskoj Dubici. Kaznena djela koja se spominju su ratni zločin protiv civilnog stanovništva i povrede zakona i običaja ratovanja. Bit i poveznica s ratnim vojnim zapovjednicima je formulacija o naredbi za takozvano neselektivno granatiranje”, kazao je Plenković.

Povodom ove afere oglasila se i bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, koja je brutalno prozvala Dragana Čovića.

“I kaj o ovim zamolnicama iz BiH da se progone hrvatski generali veli domoljub i Dodikov jaran Čović kojeg se zove na Pelješki most kao skoro najzaslužnijeg čuvara europskih vrijednosti? Pozdrav iz Zagreba”, napisala je Kosor na Twitteru.