Home Novosti KOSOVSKA PARLAMENTARKA DUDA BALJE, OTVORENO: „Kod nas je negiranje genocida zabranjeno, o...

KOSOVSKA PARLAMENTARKA DUDA BALJE, OTVORENO: „Kod nas je negiranje genocida zabranjeno, o tome ne mogu razgovarati ni Vučić ni Dodik…“

Duda Balje, zastupnica bošnjačke zajednice u Parlamentu Kosova, gostovala je u programu Face televizije.

-Čast nam je što smo usvojili Rezoluciji. Srpska lista je napustila sjednicu prije usvajanja i mi to tumačimo kao odobravanje. Zbog pritiska Beograda nisu smjeli biti prisutni. Poučeni svime što se desilo u BiH vrlo smo oprezni po pitanju poteza koje ćemo povući. Radi se na pripremi tužbe Kosova protiv Srbije za genocid.

Premijer je spreman za radikalne poteze. Srbi se plaše poteza Albina Kurtija. Kada riješimo status sa Srbijom lako ćemo riješiti status i sa BiH. Sigurna sam da Srbi ne žele vratiti Kosovo u Srbiju. Puno smo naučili od BiH.

Asocijaciju srpskih općina nećemo dozvoliti onako kako Srbija traži zbog tzv. tvorevine RS. Prije ćemo ostaviti neriješen problem već da to bude nalik na RS. Nikada nećemo dozvoliti da se formira asocijacija srpskih općina koja će izaći na referendum i tražiti svoju državu. Meni je jedan Bošnjak najvažniji kakav god da je. Ne dam svoje. Na Kosovu je negiranje genocida zabranjeno, o tome na Kosovu u ne mogu razgovarati ni Vučić ni Dodik, kazala je između ostalog Duda Balje.

(SB)

Previous articleVladika Boris Bojović: Moramo priznati da se u Srebrenici dogodio genocid
Next articleDelegacija iz Crne Gore stigla u Potočare, a sa njima i primjerak usvojene Rezolucije o Srebrenici
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.