Home Novosti BiH LAKI JE NERVOZAN/ Dodik se “ibreti”: Spriječili kandidatski status BiH, a sada...

LAKI JE NERVOZAN/ Dodik se “ibreti”: Spriječili kandidatski status BiH, a sada čujemo Scholza da BiH može vjerovati Njemačkoj, Bože svašta

Scholz je danas kazao da Njemačka podržava zemlje Zapadnog Balkana u njihovom nastojanju da se pridruže Evropskoj uniji

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Njemačka spriječila kandidatski status BiH, a da sada njemački kancelar Olaf Scholz kaže da BiH može vjerovati Njemačkoj.

– Svašta smo se naslušali prethodnih dana. Njemačka je spriječila kandidatski status BiH glasajući protiv, a sada čujemo njemačkog kancelara Scholza da BiH može vjerovati Njemačkoj. Bože svašta – napisao je Dodik na Twitteru.

Podsjećamo, Scholz je kazao da Njemačka podržava zemlje Zapadnog Balkana u njihovom nastojanju da se pridruže Evropskoj uniji.

– Ovih šest zemalja, Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Albanija i Kosovo, mogu vjerovati Njemačkoj – rekao je Scholz novinarima danas u Briselu nakon drugog dana sastanka evropskih lidera.

Protiv kandidature BiH za članstvo u Evropskoj uniji na Samitu EU – Balkan u Briselu bile su Njemačka, Holandija i Francuska.

Previous articlePUŠILIN: SRBI SU NAŠA BRAĆA, SVE ĆE BITI RUSIJA OSIM KOSOVA, JER TO JE SRBIJA
Next articleVesna Pusić je u samo nekoliko rečenica “očitala bukvicu” Draganu Čoviću: “BiH treba novi izborni zakon, ali ne kako predlaže Čovića i drugovi”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.