Home Novosti BiH LIDERI POLITIČKIH PARTIJA IZ RS-a IZA ZATVORENIH VRATA ODLUČILI: Kreću u BLOKADU...

LIDERI POLITIČKIH PARTIJA IZ RS-a IZA ZATVORENIH VRATA ODLUČILI: Kreću u BLOKADU institucija Bosne i Hercegovine!

“Ne povlači se niko ali nema uslova za rad u Vijeću ministara, Predsjedništvu BiH I Parlamentarnoj skupštini BiH”, rekao je Čubrilović.

Nedeljko Čubrilović predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske nakon sastanka lidera parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske rekao je da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH, javlja televizija N1.

Jedan od zaključaka sastanka je da se u proceduru biti upućene izmjene dva zakona.

“Ne povlači se niko ali nema uslova za rad u Vijeću ministara, Predsjedništvu BiH I Parlamentarnoj skupštini BiH”, rekao je Čubrilović.

Branislav Borenović, lider PDP-a, rekao je da to znači da neće biti donošene odluke u tim institucijama do daljeg, odnosno dok se ne riješi pitanje nametnutog zakona.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, rekao je da su svi saglasni da se više nikada neće prihvatiti bilo koja odluka visokog predstavnika.

Milorad Dodik, lider SNSD-a, rekao je da se odluka Incka odbacuje kao ništavna i da srpski predstavnici u institucijama BIH neće učestvovati u odlučivanju.

Takođe, dogovoreno je da se na sjednici NSRS koja će biti u petak nađu izmjene dva zakona te da će ta sjednica biti zatvorena za javnost.