Home Novosti BiH LIJEPI STRAH: Dodik pisao Vučiću na Dan državnosti, pročitajte sumnjivu poruku “bratske...

LIJEPI STRAH: Dodik pisao Vučiću na Dan državnosti, pročitajte sumnjivu poruku “bratske ljubavi”

Član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije Dan državnosti, 15. februar, i poručio da Srbija u Republici Srpskoj uvijek ima najiskrenijeg i najvećeg prijatelja koje povezuje neraskidiva veza.

“Naša istinska povezanost oličena je u iskrenim, bliskim vezama sa bratskim narodom Srbije, sa kojim dijelimo i baštinimo tekovine iste, zajedničke prošlosti, porijekla, kulturnog i duhovnog nasljeđa, iz čega je često izvirala naša bratska ljubav, uzajamna podrška i poštovanje koje smo jedni drugima pružali i u najtežim vremenima”, istakao je Dodik.

On je naglasio da je snažna i prosperitetna Republika Srbija ključni i suštinski nosilac stabilnosti i mira na Balkanu i regionu, te najaveći oslonac osnaživanju i prosperitetu Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Koristim priliku da Vam zahvalim na dobrim odnosima, bratskoj ljubavi koju dobijamo od Srbije, političkom razumijevanju, kao i mnogobrojnim zajedničkim ekonomskim i finansijskim projektima, čvrsto ubijeđen da će se naša međusobna podrška i saradnja nastaviti i u vremenu pred nama, na dobrobit i zadovoljstvo naših građana”, istakao je Dodik.

Sa nadom u bolje i zajedničko sutra i izražavajući zahvalnost Republici Srbiji, Vladi i predsjedniku Srbije, Dodik je uputio srdačne čestitke povodom Dana državnosti.

(SB)

Previous articleMilan Tegeltija se oglasio u čast “majke Srbije”: Evo šta je poručio
Next articleMEKTIĆ IZLUDIO VOŽDOVE BOTOVE: Dokazao zbog čega je Republika Srpska gora od Federacije BiH pa pustio snimak kako DODIK PRIZNAJE GENOCID U SREBRENICI
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.