Home Novosti BiH MEHMEDOVIĆ: “Američki šah-mat za Čovića, HNS i politiku Hrvatske prema BiH.”

MEHMEDOVIĆ: “Američki šah-mat za Čovića, HNS i politiku Hrvatske prema BiH.”

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović tvrdi da se zalaže za “evropske vrijednosti”. Ali djela Čovića i njegovih političkih podružnica su, ipak, antidemokratska i proruska, stoji u video Glasa Amerike. Dalje se podsjeća kako su državni parlamentarci iz reda HDZ-a BiH glasali protiv pridruživanju zapadnim sakcijama Rusiji. “Time su sebe stavili van evropskih tokova i rame uz rame sa SNSD-om”, tvrde iz Glase Amerike.

Komentar Šemsudina Mehmedovića prenosimo u cjelosti: Konačno, vrlo jasan stav iz USA na koji smo dugo čekali. Glas Amerike jasno je označio Dragana Čovića za njegove proruske aktivnosti i izjednačio ga sa Dodikom u specijalno sačinjenom videu..Američki šah-mat za Čovića, HNS i politiku Hrvatske prema BiH. Želi li Hrvatska podržavati Čovića i HNS u BiH onda će i Hrvatska biti označena javno kao Putinov igrač na Balkanu.

https://t.co/CsHQZBGoQe

Za sada nije javno. Hoće li se poslije ovog Hrvatska nastaviti miješati i stajati na stranu Čovića i HNS? Onda Plenković i Milanović postaju ruski generali. Čini se da završava faza “ugoditi Hrvatima” koju je započeo Escobar. Bit će bi zadovoljstvo vidjeti lica Grlić Radmana i Milanovića kad pogledaju ovaj video Glasa Amerike u kojem su Čović i Dodik zajedno potvrđeni kao proruski igrači.

Važno je da emitovanje ovog videa koincidira sa jučerašnjim pozivom Milanovića da se Čović i HNS zajedno decidno, sa DA ili NE, odrede da li Milanović treba nastaviti blokadu ulaska Finske u NATO zbog izbornog zakona. Bit će zanimljivo vidjeti odgovor Čovića i HNS-a Milanoviću na taj poziv. Mislim da će to biti veliko posipanje pepelom.

Previous articleDodik otkrio o čemu je razgovarao sa Putinom: A bilo je i psovki
Next articleDŽAFEROVIĆ OTKRIO ŠTA SE DOGAĐALO U NEW YORKU: “Posebno sam objašnjavao pitanje ruskog utjecaja, a onda je predsjedavajući Vijeća ministara iz SNSD-a to i sam demonstrirao…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.