Home Novosti BiH MEHMEDOVIĆ ODMAH REAGOVAO NA SINOĆNJU DODIKOVU IZJAVU: “Gospodine Schmidt, morate otići u...

MEHMEDOVIĆ ODMAH REAGOVAO NA SINOĆNJU DODIKOVU IZJAVU: “Gospodine Schmidt, morate otići u RS i dokazati mu da ga se ne bojite; I meni je prijetio…”

(…) da ću biti uhapšen ako kročim u RS i odmah sam sutra otišao u RS, ništa nije smio.

Predsjednik RS Milorad Dodik sinoć je na FTV-u najavio mogućnost zabrane ulaska u RS visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

Ranije je Dodik govorio da će uhapsiti zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudina Mehmedovića ukoliko se pojavi na području RS.

On je nakon toga otišao u Doboj, odakle je objavio fotografije sa više lokacija. Sada je reagovao na ovu skandaloznu izjavu Dodika vezano za visokog predstavnika.

“Gospodine Schmidt, i meni je prijetio hapšenjem, pa sam otišao u RS i ništa se nije desilo. Dodikova šuplja kojom šalje dvostruke signale.

Dodik je izazvao Schmidta da ‘proba ući u RS’. I meni je prijetio prije godinu i više, prijetio mi je da ću biti uhapšen ako kročim u RS i odmah sam sutra otišao u RS. Ništa nije smio. Ili ga njegovi ne slušaju.

Sad morate otići u RS i dokazati mu da ga se ne bojite. Ja sam to uradio, a vi Šmit, kako hoćete. Od vas zavisi hoće li Dodik dobiti na autoritetu ili ga izgubiti. Izaziva Vas da bi mogao reći da je RS okupirana”, poručio je.