Home Novosti BiH Mehmedović: Sada znamo ko su izvršioci Janšinog i Orbanovog non papera –...

Mehmedović: Sada znamo ko su izvršioci Janšinog i Orbanovog non papera – Ako dobiju Čović i Dodik šta traže započet će veliki rat koji će biti gori od prethodnog…!

Čovićeva virtuelna etnička izborna jedinica je pravni presedan na koji će se kasnije pozvati kao i Dodik u slučaju prenosa nadležnosti, pa zatražiti da ostane trajno rješenje, navodi Mehmedović

Ustav svake države štiti njene građane i nacionalno bogatstvo – Beograd i Zagreb žele putem političkih satelita da se domognu istog. Čović i Dodik, (Palmer i Eichhorst) su izvršioci Janšinog i Orbanovog non papera o promjeni granica na Balkanu kao i pregovori koji se trebaju nastaviti.

Ovi pregovori su u funkciji promjene granica na Balkanu. Niko nema pravo pristajati na to, napisao je Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentu BiH, na svom Facebook profilu.

“Za Ginisovu knjigu rekorda: Jedina država u svijetu je BiH u kojoj ljudi primaju plaće za državnu udar, primaju plaće od države da je sruše i da se otcijepe. I mi (Bosanci) tu ne možemo ništa: I država tu ne može ništa. Da li je jasno da se to mora promijeniti ovim pregovorima. I to mora biti prvi uslov od strane Bosanskog bloka. U suprotnom ćemo živjeti u neprekidnom držaavnom udaru dok svi, iscrpljeni, ne iselimo u Njemačku i druge zemlje.

Započeti pregovori u BiH imaju pogrešne temelje i omogućuju da se postignu pravni uslovi za ostvaranje Janšiinog non papera o promjeni granica na Balkanu. Drago mi je da je to shvatio Bodo Weber koji je čak zatražio ukidanje pregovora o izbornom zakonu i državmoj i vojnoj imovini i stajanje na put secesionizmu.

Ovo nisu uspjeli ratom, pa čak ni u Daytonu, i sada žele stvoriti pravne preduslove za mirno otcijepljenje i promjenu granica. Ako dobiju Čović i Dodik šta traže započet će veliki rat koji će bit gori od prethodnog, a mi nemamo kapacitet da institucionalno odgovorimo.

Čovićeva virtuelna etnička izborna jedinica je pravni presedan na koji će se kasnije pozvati kao i Dodik u slučaju prenosa nadležnosti, pa zatražiti da ostane trajno rješenje a ne rješenje na samo jedan dan. Jer Hrvatima nije ugodno više samo jedan dan. Kao što Srbima više nije ugodno da nadležnosti ostanu na državi.

Dodikov revizionizam je stvaranje pravnog puta za otcijepljenje RS preko knjiženja državne i vojne imovine na RS: Možemo je odmah uknjižiti i na Srbiju i Hrvatsku, kaakva je suštinska razlika.

Izborni zakon: Ako se ne ispune želje Čoviću da mu bude ugodno u Predsjedništvu, sve će paralizirati. Upozoravao sam da je cilj Dodika i Čovića pretvoriti cijelu BiH u Mostar bez izbora, što je Čović i potvrdio u zadnjim izjavama ukoliko mu se ne ispune želje i ne bude ugodno.

Rezultat pregovora na principima koje su vodili Palmer i Eichhorst vidjeli smo 9 januara: Opet fašizam i najave klanja Bošnjaka i genocida u Gacku, Janji, Tesliću, Doboju…. genocidni signali prema Bošnjacima i u Priboju (signaal da će biti zapaljen cijeli Z. Balkan).

Dakle, Bošnjaci pristanite na uslove ili ćemo vas opet klati i ubijati i zakopavati u masovne grobnice, ali sad ne samo u BiH, već i u Sandžaku i cijelom Z. Balkanu kuda ima srpskog sveta.

Opet kršenje i udar na Ustav obilježavanjem neustavnog dana RS i najavama nezavisnosti. Premijer RS Višković je 9. januara rekao za RTRS, na pitanje kako vidi RS za 30 godina, da je vidi kao samostalnu i nezavisnu. Dakle, mi imamo institucije BiH u kojima su oni koji vrše secesionizam u stalnom pokušaju. Viškovićeva izjava je potvrda da uredjenje u BiH omogućuje stalni državni udar u pokušaju bez mogućnosti da bude kažnjen jer državni udar podržava i dio Tužilaštva BiH.

30 godina živimo u secesiji i otcijepljenju dijelova BiH, komadanju BiH koje se diriguje iz Beograda i Zagreba.

Venecijanska komisija je 2005. dala svoje stavove o potrebi intezivnijeg prenosa nadležnosti sa entiteta na državu.

Mi danas imamo veliki udar revizionizma.

Pregovori utemeljeni na principima na koji su počeli su pregovori koji vode ka ostvaraenju ciljeva Janšin-Orban- Vučić – Milanović non papera o promjeni granica na Balkanu.

Potrebno je postaviti nove principe pegovora:

– HITAN prijem Bosne u NATO, kao i Crne Gore

– Implementacija svih presuda, međunarodnih i domaćih sudova

– Razgovore o svim pitanjima obavljati u Parlamentu,

– Vraćanje svih aktera u institucije BiH

— Nema pregovora o izbornom zakonu, po tom je zakonu Ćović i do sada biran u Predsjedništvo,

– Promjena izbornog zakona na ovim principima i po uslovima Čovića i Hrvatske je posljednja dorada formulacije konstitutivnosti kako bi omogućilo mirno otcijepljenje,

– Nema revizionizma u postignutim reformama u jačanju države,

– Nema pregovora o državnoj i vojnoj imovini koja bi bila upisana na entitete jer je to uslov za pravnu secesiju i put ka predaji tla, šume, vode i zraka Beogradu i Zagrebu,

– Nema pregovora o opcijama koje omogućuju pravni put za otcijepljenje

– Održati izbore ove godine po svaku cijenu! Bodo Weber: Jer ako bi ovo bilo početak ozbiljnog, konstruktivnog američkog angažmana, sljedeći koraci bi morali biti ukidanje pregovora o izbornom zakonu, te o državnoj i vojnoj imovini, stavljanje do znanja Draganu Čovicu i Miloradu Dodiku da Zapada neće prihvatiti prijetnju o sprječavanja održavanja općih izbora, kao i ozbiljni razgovor i sa drugim Evropskim/zapadnim partnerima o slanju trupa EUFOR-a ili/i NATO-a u BiH”, napisao je Mehmedović.

(Oslobodjenje)