Home Novosti BiH Mehmedović upozorava: Sve više BiH postaje talac hrvatske države, osmorka se prodaje...

Mehmedović upozorava: Sve više BiH postaje talac hrvatske države, osmorka se prodaje HDZ-u ubijajući…

Historija će suditi svima, poručio je

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović reagovao je na današnji sastanak Osmorke sa HDZ-om te poručio da se prodaju HDZ-u ubijajući DF i Željka Komšića.

Mehmedović je kazao da je formiranje koalicije Osmorke s HDZ BiH bez DF-a najveća izdaja građanskih principa u historiji BiH.

– Osmorka se prodala Čoviću ubijajući DF i Komšića koji je bio posljednji bastion građanske države i model da hrvatski narod može predstavljati Hrvat koji nije iz HDZ-a i koji nema naklonost Zagreba. Ostat će zapamćeno da je Osmorka ubila, kao i Schmidt, pravo da legitimni Hrvat može biti u vlasti, a da nije iz HDZ BiH – napisao je Mehmedović na Facebooku.

Drugovi, čestitam Vam, piše dalje Mehmedović i dodaje: “Nemojte kritikovati Schmidtove izmjene Izbornog zakona”.

– Stavili ste pečat na njegov model da samo HDZ BiH može predstavljati Hrvate u BIH. Čović je imao samo jedan uslov: Bez DF-a. Sve ostalo što ste mu ponudili i što niste, on bi prihvatio. Dakle, bez Hrvata koje nisu odobrili HDZ BiH i HDZ Hrvatske. U tome je kvaka, gospodo drugovi. Sve više BiH postaje talac hrvatske države, ali našom snishodljivošću – ističe on.

Na kraju je zaključio da će historija suditi svima.