Home Novosti BiH Mijatović odgovorio na optužbe SDA: Lažete, to vam kaže Srbin i Bosanac...

Mijatović odgovorio na optužbe SDA: Lažete, to vam kaže Srbin i Bosanac i Hercegovac

Kao što ja nisam Srbin za Dodika, tako za vas Dino i Nermin nisu Bošnjaci, poručio je Mijatović

Svakodnevni istupi predstavnika SDA, u kojima izdajom bošnjačkih nacionalnih interesa, koje navodno čine stranke trojke, proglašavaju sve ono što su i sami radili proteklih godina, izazivaju reagovanja predstavnika trojke. Među onima koji ne žele prešutjeti i preći prreko onoga što govore predstavnici SDA je i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

– Zabrinuta antizapadna opozicija

Neverovatna je zabrinutost antizapadne opozicije koja mesecima galami oko izdaje države i zabrinutosti kako smo nešto dali Dodiku ili Čoviću.

Neverovatno je kako oni koji su bukavalno do pre dve nedelje bili u čvrstom zagrljaju sa Dodikom i Čovićem, preko noći postaju borci za građansku BiH. Šta ste čekali 28 godina, što niste napravili građansku BiH, a da bili ste na vlasti, niste imali vremena….

Uporno pokušavaju nametnuti matricu kako niko nije Bošnjak sem njih, jer ni ja za Dodika nisam Srbin, pa po istoj matrici ni Dino ni Nermin nisu Bošnjaci za vas.

Moram vam vrlo direktno reći lažete, sva ova galama je oko odlaska sa vlasti i straha od svega što se otvara i vaše odgovornosti.

Kao što ni Dodik u nama neće imati sagovornika za nacionalističke rasprave nećete ni vi, zapravo isti ste, zabrinuti ste za narode samo kad izgubite vlast, vide to svi ali to treba svaki dan ponavljati, lažete i oteli ste mojoj generaciji 28 godina života, to vam kaže Vojin, Srbin i Bosanac i Hercegovac iz Banja Luke!, poručio je Mijatović.