Home Novosti BiH Mijatović: Poklonit ću se žrtvama u Srebrenici

Mijatović: Poklonit ću se žrtvama u Srebrenici

Potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović danas je na društvenim mrežama potvrdio da će u nedjelju, 11. jula prisustvovati godišnjici obilježavanja genocida u Srebrenici.

“Pokloniću se žrtvama u Srebrenici. Ovo je moja ljudska obaveza koju neću nikad zaboraviti. Ovo je moj osjećaj i moja odluka koja mi neće doneti nikakav politički benefit već samo još veći prezir kod onih koji ne žele da shvate ljudsku patnju, stradanje i dušu. Ovo nije ni prvi ni posljednji put da idem u Potočare. Teška nam je prošlost, preteška, ali budućnost može biti bolja, do nas je“, napisao je Mijatović na Facebooku.

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari 11. jula ove godine bit će ukopani posmrtni ostaci devetnaest žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici.

Najmlađa žrtva koja će ove godine biti ukopana u Memorijalnom centru Potočari je Azmir Osmanović koji je imao svega 16 godina kada je likvidiran. Konačan smiraj ove godine će pronaći još jedan maloljetnik Fikret Kiverić koji je imao 17 godina u momentu smrti.

Ove godine konačan smiraj naći će i jedna žena Zilha Delić. U momentu stradanja imala je svega 24 godine. U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari bit će ukopani ove godine i otac i sin Hajro i Jusuf Aljić.

(N1)