Home Novosti BiH Mijatović upozorio čelnike stranaka: Ostavite na miru nas u Srebrenici, Banjoj Luci,...

Mijatović upozorio čelnike stranaka: Ostavite na miru nas u Srebrenici, Banjoj Luci, Bijeljini, Zvorniku, sljedeći put ću…

Pozvao je državljane BiH u dijaspori da se u što većem broju prijave za glasanje na predstojećim izborima

Očigledno izrevoltiran međustranačkim prepucavanjima stranaka sa sjedištem u Sarajevu, u kojima se koristi i trenutni položaj Bošnjaka i Hrvata u RS-u, potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović uputio je oštru poruku stranačkim liderima, ali i partiji čiji je član.

Poruku je počeo pozivom državljanim BiH u dijaspori da se registruju za glasanje na predstojećim izborima.

– Još 48 sati, hajmo BiH kao nikada do sada

Imamo još 48 sati ispred nas za odbranu domovine, jos 48 sati prilike za hiljade Bosanaca i Hercegovaca da se registruju i svojim glasom pobede fašizam u sopstvenoj državi.

Ponosan sam na svoje sugrađane koji su se probudili i registrovali se i postali naši saborci, vi ste pokazali vaš patriotizam.

Također zamolio bih svoje stranačke kolege ali i kolege drugih stranaka da svoje ambicije i političke ratove vode u FBiH, sva vaša prepucavanja samo štete ovom projektu i samo doprinose retrogradnim snagama koje žele disoluciju BiH.

Hajde bar do oktobra nas ostavite na miru da završimo ovaj projekat, bar do oktobra ostavite na miru nas u Republici Srpskoj u Srebrenici, u Banjoj Luci, u Bijeljini, u Zvorniku….

Niste ni do sada imali osećaj za nas nemojte nam bar sada kvariti sve ovo što smo napravili jer ovim branimo BiH, a ovim nikako ne škodimo vašim funkcijama u FBiH za koje se kandidujete.

Jer, budimo realni, vi se kandidujete u FBiH i nemojte nam više braniti BiH iz Sarajeva i stranačkih centrala molim vas!!!

Ovaj put vas još jednom molim, a već sledeći put ću biti veoma direktan i prema svojima ali i drugima, mi u Pokretu za državu smo svoje i stranačke ambicije stavili iza države, to sam spreman glavom braniti, a vi kako god hoćete!, upozorio je Mijatović.

Previous articleVisprena Bosanka iz Švicarske, rođena u Njemačkoj – Alma Draganović Čehić je primjer kako se voli domovina Bosna i Hercegovina: Ova priča je zaista fascinantna
Next articleSRBIJA UZVRAĆA UDARAC HRVATSKOJ: “Svi hrvatski zvaničnici od danas su na…!”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.