Home Novosti BiH Milanović ponovo provocira: Bihać ne bi bio deblokiran da nije bilo naše...

Milanović ponovo provocira: Bihać ne bi bio deblokiran da nije bilo naše vojske

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, održava danas na Kninskoj tvrđavi svečani prijem za ratne komandante povodom obilježavanja ‘Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO Oluja’.

“Bilo je u ovih nepunih 30 godina isprika, puno ali, puno nismo znali… Prošlo je dovoljno vremena da s odmakom kažemo da je bilo vrlo malo loših i jako puno dobrih i veličanstvenih stvari”, rekao je Milanović.

“Ljudi umiru dvaput. Prvi put kad umru, a drugi put kad ih se zaboravi. Vi ćete živjeti dugo. Naš put je bio ispravan i krvav. Hvala onima koji su ovdje, onima koji nisu ovdje i onima koji su došli”, dodao je.

Istakao je da je Hrvatska od prvog dana rata bila u teškoj poziciji.

“Strah i jeza pred praznoćom kada te nema i sve ovo što se radi je otpor zaboravu, otpor ralativiziranju. O tome trebamo govoriti i sutra na proslavi i na sinjskoj Alci. Hrvatska je bila od prvog dana u jako teškoj poziciji. Neki koji su u tome sudjelovali danas ih nema, Hrvatskoj ništa nije poklonjeno.

Hrvatskoj od 91. nije ništa poklonio i sve plaćeno s dvostroko višim cijenama s kamata. Nismo bijesni i ne mrzimo nikoga. Da, naša zemlja je bila ili na pragu sankcija, pod embargom. Strahovala je Hrvatska od sankcija. Ovo kada govorim ne govorim kao frustrirani predsjednik jedne male zemlje. Naš put je bio pravedan. Sumnjičilo nas se da smo BiH htjeli raskomadati”, nastavlja Milanović.

Zatim se dotakao Bihaća.

“Bihać nikad ne bi bio deblokiran da nije bilo naše vojske. Bosanski Srbi ne bi nikada položili oružje da ih vojska nije slomila.

30 godina kasnije mi se i dalje moramo objašnjavati i ispričavati. Ne, draga gospodo. Naš je put bio ispravan, civiliziran, i, kao u svakom ratu, bio je krvav”, rekao je Milanović, a prenosi Index.hr.

Previous article– JADRANKA KOSOR IMA VAŽNU PORUKU: “To što Gotovina ne dolazi na Oluju je veća tragedija od bojkota ministara”
Next articleSkandalozan govor Viktora Orbana protiv Bošnjaka
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.