Home Novosti BiH MILE I MATO: Dodik je nekoliko puta prošle godine „sparingovao“ sa Đakovićem...

MILE I MATO: Dodik je nekoliko puta prošle godine „sparingovao“ sa Đakovićem u „Teleringu“, ali je jednu od najvećih gluposti rekao u posljednjoj epizodi ove emisije (VIDEO)

Zna Dodik kako će sa Škotima i Velšanima.

Milorad Dodik je kod svog prijatelja Mate Đakovića, kojeg je i doveo na RTRS kako bi u Banjoj Luci radio svoj „Telering“, tokom prošle godine gostovao nekoliko puta. U martu, junu, okotobru, ali i na samom kraju 2021., tačnije, 29. decembra.

Dodikove skandalozne izjave i reakcije političara širom Bosne i Hercegovine prenosili smo u prethodna dva dana.

Ali, citat koji ćete pročitati u nastavku, vjerovatno je najveća glupost koju je rekao Dodik gostujući u ovoj emisiji, i jedna od najvećih tokom prošle godine uopšte. Dakle, nije bezobrazluk nego tipična stupidarija, odsustvo jednog djelića mozga u određenom trenutku.

„Mene privlači da, recimo, kada imenuje Vlada Britanije svog izaslanika za Bosnu i Hercegovinu da i mi iz RS-a imenujemo svog izaslanika za Britaniju. Jer i oni imaju problema sa Škotskom, imaju sa Velsom… Imaju sa Evropskom unijom. Čak sam i predlagao neke ljude“, rekao je član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Znači, ako premijer Johnson ne zna šta će i kako će sa Škotskom i Velsom, neka se obrati Vučićevom i Orbanovom drugu iz Laktaša, pa će on promptno poslati izaslanika u Veliku Britaniju.

Jer, već je predlagao neke ljude. Gledajte na 58′ 04”.