Home Novosti BiH Miletić: Hoće li se BiH raspasti do 2026. godine? Građani su prepušteni...

Miletić: Hoće li se BiH raspasti do 2026. godine? Građani su prepušteni sami sebi

Miletić je kazao da su građani prepušteni sami sebi i kroz sveopći eutanaziju institucija, disolucija neće stati nego će se nastaviti lagano, ali sigurno do kraja

Delegat u Domu naroda BiH Zlatko Miletić danas je putem svog Facebook profila uputio kritiku međunarodnoj zajednici te poslao poruku građanima Bosne i Hercegovine.

Miletić je upitao da li je “tzv. međunarodna zajednica” izdala BiH.

– Da li će biti tačno predviđanje CIA da će se do 2026. godine BiH raspasti?, upitao je.

Poručio je da ne treba imati dilemu po tom pitanju ako međunarodna zajednica i nakon teroriziranja građana i naroda BiH, od strane Milorada Dodika, od 2007. godine do danas, ne smijeni i zabrani bilo kakav politički angažman osobi koja je u nekoliko navrata proizvodila krize antidejtonskim i antiustavnim djelovanjem u BiH.

– 2007. godine bojkotom Vijeća ministara BiH, 2011. godine krizom do izbacivanja stranih tužitelja i sudija, 2015/16. godina referendumom o pravosuđu, referendumom o neustavnom danu RS, bojkotom institucija u mandatu 2018.-2022., onemogućavanjem provođenja izbora 2022. godine, izbornom krađom 2022. i konačno 2023. zbog rušenja Ustavnog suda i institucije visokog predstavnika. Pod izgovorima komplikovane globalne sigurnosne situacije ili izgovorom nemogućnosti provođenja odluke i usput da se desi da ovu političku nakazu, rušitelja institucija BiH i osobu sklonu korupciji, trgovini interesima i kriminalu, kojim slučajem rehabilituju sami ili u talu sa vladajućom strukturom, naveo je.

Miletić je kazao da su građani prepušteni sami sebi i kroz sveopći eutanaziju institucija, disolucija neće stati nego će se nastaviti lagano, ali sigurno do kraja.

– Zato je krajnje vrijeme da se probudimo i da budemo jedinstveni, u protivnom opet ćemo po ko zna koji put ispasti, nažalost, naivni i dobri, ali glupi Bosanci, zaključio je.