Home Novosti BiH MILORAD DODIK NADMAŠIO SEBE: „SPC su napala upravo ona dvojica kojima džamija...

MILORAD DODIK NADMAŠIO SEBE: „SPC su napala upravo ona dvojica kojima džamija obezbjeđuje glasove na izborima. Izetbegović, deklarisani musliman, i Komšić…“

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da drugi član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije krio razočarenje rezultatima izbora u Crnoj Gori 30. augusta i da slom režima Mila Đukanovića nije još prebolio.

„Ne znam kako bi drugačije shvatio Komšićev napad na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) koju Milo Đukanović, a onda i njegov sarajevski advokat Komšić vide kao krivca za gubitak vlasti DPS-a“, kazao je Milorad Dodik.

“Komšiću na primjer nije palo na pamet da se zapita da li je velika hrišćanska pobuna, koja se desila u Crnoj Gori rezultat diskiriminacije i ugrožavanja osnovnih ljudskih i vjerskih prava od režima Mila Đukanovića i to nad najbrojnijom vjerskom zajednicom u državi”, istakao je Dodik u izjavi Srni upitan da prokomentira izjavu Komšića da Dodik, kako kaže, uzima aktivno učešće u jednom projektu koji ima za cilj prekrajanje granica i destabilizaciju cijele regije.

Dodik je rekao da je “indikativno da samo u sedam dana imamo napade na SPC, najprije od Bakira Izetbegovića, a sada i od Željka Komšića.

“Sve liči na negdje dobro izrežiranu predstavu u kojoj su ova dvojica dobili epizodne uloge koje bi trebalo da sugerišu da je SPC izvor nestabilnosti na ovom području, a onda da tu tezu prodaju međunarodnim centrima moći”, kazao je Dodik.

Dodik je rekao da su izjave poput Komšićeve ili Izetbegovićeve od prije neki dan prešle s političkog na teren religijskog, ugrožavajući pri tom dobar međuvjerski dijalog koji postoji u BiH.

“Zanimljivo je da su SPC napala upravo ona dvojica kojima džamija obezbjeđuje glasove na izborima. Izetbegović, deklarisani musliman, bar ima kakvo takvo opravdanje, ali hrvatski član Predsjedništva, kako se Komšić predstavlja, teško”, kazao je Dodik.

(SB)

Previous articleNOVI UDAR IZ SUSJEDSTVA: „Izgleda kako Džaferović i Komšić smatraju da je normalno usred Europe…“
Next articleVučić otkrio o čemu će pričati s Dodikom: Schmit je neizostavna tema
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.