Home Novosti BiH Milorad Dodik o Osmanu Mehmedagiću: Kako to da je musliman tužilac, privodi...

Milorad Dodik o Osmanu Mehmedagiću: Kako to da je musliman tužilac, privodi ga muslimanska policija

Dodik je ocijenio da je OSA “odavno antisrpska organizacija, usmjerena protiv Republike Srpske, Srbije i srpskog naroda u cjelini”.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio da je hapšenje u srijedu direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića “zabava bošnjačkih političkih i policijskih krugova u kojoj niko iz Republike Srpske, bar ne iz stranke koju ja vodim, ne želi da učestvuje”.

Direktora OSA-e su, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili pripadnici MUP KS zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, falsifikovanja isprave i pranja novca i policija je pretresla njegovu kuću. Osumnjičen je da je krivotvorio diplomu kojom je konkurisao za poziciju direktora OBA-e, a sumnjive su i njegove finansijske transakcije u vezi s kupovinom dva stambena objekta u Sarajevu.

Dodik je za novinsku agenciju Srna kazao da su odavno iznijete pred javnost ozbiljne sumnje da je Osman Mehmedagić počinio krivična djela, ali da je Stranka demokratske akcije (SDA) i pored toga insistirala da on dobije još jedan mandat na tom mjestu.

Po riječima Dodika, sve što se dešava, uključujući i “orkestrirane proteste pred Tužilaštvom BiH” povodom hapšenja Mehmedagića, “liči na cirkus s poznatim klovnovima”.

“Da je bilo ko iz Republike Srpske mogao ili želio da utiče na proces u predmetu ‘Osmanagić’ – kako se podlo sugeriše iz Sarajeva, treba da objasni kako to da je musliman tužilac, da ga privodi muslimanska policija… Ovako imamo predstavu za javnost koja će se završiti kao i sve slične prije nje. U toj predstavi neću i ne želim da učestvujem”, naglasio je Milorad Dodik.

On je ocijenio da je OSA “odavno antisrpska organizacija, usmjerena protiv Republike Srpske, Srbije i srpskog naroda u cjelini”.

“Nažalost, postoje i neki Srbi u toj organizaciji koji su na strani direktora OBA-e radeći protiv Republike Srpske, Srbije i Srba u cjelini. Dopustili su i podržavali takvo djelovanje”, kazao je Dodik.