Home Novosti BiH MILORAD DODIK OTVORENO PRIJETI: “Srpski narod ne smije dočekati novo vrijeme pod…”

MILORAD DODIK OTVORENO PRIJETI: “Srpski narod ne smije dočekati novo vrijeme pod…”

Dodik je dodao da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da neizabrani visoki predstavnik nametne određena rješenja RS-u, pa i u vezi sa imovinom

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik kazao je da srpski narod ne smije dočekati novo vrijeme pod kolonijama stranaca, jer bi to, kako je kazao, to značilo da će u budućnosti imati katastrofalne pozicije koje će dovesti do njegovog nestanka.

“To podrazumijeva stalnu borbu protiv kolonijalne uprave koju promovišu kancelarije američke i britanske ambasade ovdje, a koje prate satrapi većine drugih evropskih zemalja koje ne smiju da se pobune”, napisao je Dodik na “Instagramu”.

-Na Zapadu danas kažu da neće da razgovaraju sa nama, a ako ja razgovaram sa nekim drugim, to za njih nije prihvatljivo, nego nam još nameću rješenja, poručio je on.

Dodik je u retrospektivi protekle sedmice naveo da su njegove posjete Rusiji i Azerbejdžanu bile su veoma uspješne i da je Republika Srpska pokazala svoj značaj kroz te sastanke.

“Ključan je bio sastanak sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji je trajao više od sat vremena. To je bio dijalog o različitim pitanjima. Predsjednik Putin razumije situaciju i Srpska neće ostati sama”, naveo je Dodik.

Dodik je dodao da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da neizabrani visoki predstavnik nametne određena rješenja RS-u, pa i u vezi sa imovinom.

Dodik je u Beogradu prisustvovao skupu “Srbija nade”.

“Ogromna masa ljudi puna energije i želje da Srbija bude stabilna, mirna i pomirena i to je ono što je osnovna poruka skupa”, naveo je Dodik.