Home Novosti BiH MILORAD DODIK ZAPRIJETIO: “Nikada BiH neće ući u NATO!”

MILORAD DODIK ZAPRIJETIO: “Nikada BiH neće ući u NATO!”

milorad dodik
milorad dodik

“Nikada Srbi neće zaboraviti šta su napravili i nikada BiH neće ući u NATO. Nijedan čovjek u Srpskoj neće pristati na to. Srbi nikada neće moći zaboraviti stradanja i silu koja napada nedužne civile i razara sve oko nas. Ali, Srbi su preživjeli i biće sve jači. Koliko god oni pokušavali da nas utišaju, mi ćemo biti sve glasniji”, poručio je Dodik.

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik oglasio se na društvenoj mreži X (nekadašnjem Twitter).

“RS svih ovih godina trpi nezapamćene pritiske zbog odgovorne nacionalne politike očuvanja srpskih interesa, ustavne pozicije i prava zagarantovanih Ustavom i Dejtonskim sporazumom. Pokazali smo da možemo i hoćemo da jačamo našu Republiku, kao i snagu da se izborimo s podvalama i sve jačom antisrpskom propagandom koja želi da oteža poziciju svim Srbima”, naveo je Dodik.

On je dodao da je “naša snaga je u našoj ljubavi prema RS, u našim ljudima, našim vrijednostima i našim prijateljima, koji nas nikada nisu ostavili.”

“Vidimo da Amerikanci imaju jasno zacrtan plan koji ovdje nastoje ostvariti i kroz mehanizam sankcija i ucjena. Pokušavaju rušiti i napredak koji je postignut na evropskom putu samo da njihova dominacija ne bi bila dovedena u pitanje. Uporedo s našim napretkom i značajnom porukom EU o prihvatanju dejtonske BiH, nastavlja se njihov progon putem neustavnih institucija. Prijeti se čak i nekim novim imenima, a njihovo djelovanje se pojačava putem faktora koji kontrolišu. Ta politika nikada nije bila prijateljska prema Srbima. To je politika sile, koja želi da uguši svaki glas koji nije dio američke priče”, dodao je Dodik.

Predsjednik RS je na kraju poručio i da “BiH neće ući u NATO”.

“Nikada Srbi neće zaboraviti šta su napravili i nikada BiH neće ući u NATO. Nijedan čovjek u Srpskoj neće pristati na to. Srbi nikada neće moći zaboraviti stradanja i silu koja napada nedužne civile i razara sve oko nas. Ali, Srbi su preživjeli i biće sve jači. Koliko god oni pokušavali da nas utišaju, mi ćemo biti sve glasniji”, poručio je on.