Home Novosti BiH Milorad Dodik žestoko napao Dritana Abazovića: “Mi smo izazvani…”

Milorad Dodik žestoko napao Dritana Abazovića: “Mi smo izazvani…”

Milorad Dodik je još jednom ponovio kako svi oni poslanici koji su glasali za Rezoluciju nisu dobrodošli u bosanskohercegovački entitet Republika Srpska.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, optužio je potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića da je prikriveni nacionalista. Također, predsjednika Skupštine CG Aleksu Bečića optužio je za “loš odnos prema Srbima”.

Dodik je u intervjuu za Televiziju “Pink” govorio o usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici u crnogorskom parlamentu. Ponovio je kako svi oni poslanici koji su glasali za Rezoluciju nisu dobrodošli u entitet Republika Srpska.

Dodao je kako je poruku da nisu dobrodošli poslao jer RS “mora da uzvraća sa stvarima koje su moguće”.

“Mi smo izazvani. Mi ne preduzimamo nikavu akciju. To je reakcija na jedno sramno ponaše. Neki tamo koji sebe nazivaju libaralima stali su na stranu Đukanovićeve partije i manifestovali se nacionalno. Kao što je taj Dritan (Abazović), koji nema nikakave veze sa onim što predstavlja. Nego je skriveni nacionalista koji na ovaj način ima odnos prema srpskom narodu. Tu se ništa nije promijenilo ni kod nekih drugih kao što je predsjednik Skupštine (Aleksa Bečić)”, rekao je Milorad Dodik.