Home Novosti BiH MINISTAR RAMO ISAK UZBURKAO JAVNOST: „Dobijam redovno i pozive iz entiteta Republika...

MINISTAR RAMO ISAK UZBURKAO JAVNOST: „Dobijam redovno i pozive iz entiteta Republika Srpska; Pozivam Milorada Dodika da sutra ujutro…“

Isak se osvrnuo i na sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak bio je gost u programu TVSA.

Isak je rezimirao 2023.godinu, odnosno rad Vlade FBiH kao i ministarstva unutrašnjih poslova u proteklih osam mjeseci kako je imenovana nova Vlada predvođena premijerom Nerminom Nikšićem.

Ministar unutrašnjih poslova govorio je i o planovima za 2024.godinu.

„Planiramo proširenje policijske akademije s ciljem edukacije ali i zapošljavanja novih policijskih službenika jer je evidentno da ih nedostaje. Ove godine planiramo nabavku novih vozila, letjelica kao i opreme a sve s ciljem bolje sigurnosti građana u FBiH“.

Isak se osvrnuo i na sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

„Stanje sigurnosti na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine je stabilno. Populističke izjave ne želim da komentarišem, već isključivo želim da radim. Dobijam redovno i pozive iz entiteta Republika Srpska gdje su građani shvatili da smo uozbiljili rad svih policijskih struktura. Izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika su populističke i kao takve ne treba shvatati ozbiljno“, poručio je Isak.

Na pitanje da li ostaje pri stavu da će uhapsiti predsjednika RS-a Milorada Dodika ako krene u otcjepljenje RS-a, Isak je poručio:

„Neka pokuša ako smije, ali ja vam garantujem da ne smije. Njega neće zaštititi ni policija RS-a. Pozivam ga da sutra ujutro proglasi nezavisnost i mi smo spremni da krenemo da ga uhapsimo. Policijske strukture u FBiH su jake i ako bude trebalo, to će i dokazati,“ zaključio je Isak.