Home Novosti BiH “Mladićeve plakate su poskidali Srebreničani kojima je dosta zastrašivanja i poniženja”

“Mladićeve plakate su poskidali Srebreničani kojima je dosta zastrašivanja i poniženja”

Vođa Udruženja građana Istočna alternativa nije više lokalna “dilajla” već čovjek koji drži skupove i govore o Miloradu Dodiku

Plakate s likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i parolama kojima se on veliča, a negira genocid, tokom dana u Srebrenici su uklonili, kako nam je rekao predsjednik SDA Srebrenica Alija Tabaković, “građani kojima je dosta više ponižavanja i provociranja od strane pojedinaca i grupa“.

– Ovo nije prvi put da “nečovjek” iz Bratunca dođe i nesmetano uznemirava stanovništvo u Srebrenici. Vjerujemo da to radi po instrukcijama lokalnih srpskih funkcionera. Vođa Udruženja građana Istočna alternativa nije više lokalna “dilajla” već čovjek koji drži skupove i govore o Miloradu Dodiku, te fizički prijeti opoziciji u Narodnoj skupštini RS da ne smiju doći u istočni dio, Srebrenicu i Bratunac. Sve njegove plakate koje imaju poruku negiranja genocida u Srebrenici uklanjat će građani koji više ne mogu podnositi poniženje, zastrašivanje i provokacije. Zato je potrebno što prije donijeti zakon o zabrani negiranja genocida, kako bi se stalo u kraj ovakvim raspirivačima nacionalne mržnje među povratnicima- poručuje Tabaković.

Aktivisti Udruženja, na čijem čelu je Vojin Pavlović, danas su na nekoliko oglasnih mjesta u Srebrenici zalijepili plakate sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića te natpisima koji ga slave, ali i kojima negiraju genocid. Pavlović je rekao da će plakate lijepiti i u Bratunci te Milićima.

(Faktor)