Home Novosti Monstruozne laži Beograda o zločinu na Tuzlanskoj kapiji: “Čak 27 žrtava se...

Monstruozne laži Beograda o zločinu na Tuzlanskoj kapiji: “Čak 27 žrtava se mogu označiti kao potencijalni bombaši samoubice

„Na Tuzlanskoj kapiji 25. maja 1995. nije eksplodirala granata ispaljena iz srpskog topa sa Ozrena, kako je to utvrđeno presudama suda u BiH iz 2008, već je u pitanju simultana teroristička eksplozija“, izjavio je to srbijanski general Ilija Branković.

„Vrlo je moguće da je na trgu punom ljudi, zapravo, bilo sedam istovremeno koordinisanih detonacija. Samo na taj način bilo je moguće da na ovom mjestu pogine 71 osoba (od tri do 27 godina), a da u detonacijama bude ranjeno više od 300 ljudi“, tvrdi srbijanski general.

U monstruoznoj analizi, pod nazivom “Diverzija na tuzlanskom Trgu kapija”, na punih 400 strana, general Ilija Branković tvrdi sljedeće:

– Čak 27 osoba žrtava sa Tuzlanske kapije se mogu uslovno označiti kao potencijalni bombaši samoubice jer je sudski utvrđeno da su izgubili život od posljedica bliskog eksplozivnog udara – objašnjava, za “Novosti”, šef tima odbrane, general Ilija Branković.

– Top od 130 milimetara ni teoretski, ni praktično, nije mogao da napravi ovako nešto. Naši stručnjaci su tokom istrage analizirali sve terorističke napade u svijetu od 1950. do 2016. iz američkih i ruskih izvora (oko 50.000 terorističkih napada). Događaj u Tuzli se najviše poklapa sa napadom koji je godinu dana kasnije, 1996, izveden na vojnu bazu SAD u Dahramu u Saudijskoj Arabiji, kada je stradalo 17 Amerikanaca, a ranjeno njih više od 70.

Branković u svojim monstruoznim tvrdnjama ide i korak dalje, te tako tvrdi da je zajednički imenitelj za ova dva napada čovjek pod imenom Šejh Mahmud Abu Abdul Aziz al – Muntesib, poznatiji u BiH kao Riđobradi. On je osnivač odreda “El mudžahedin” koji je komandovao iz Mehurića kod Travnika.

Najnovije monstruozne konstrukcije iz Srbije dokaz su da su tamo odavno dotaknuli dno.

(SAFF.ba)