Home Novosti BiH Muškarac iz Srbije uputio prijetnje i užasne uvrede Bošnjacima i Hrvatima: Tvrdi...

Muškarac iz Srbije uputio prijetnje i užasne uvrede Bošnjacima i Hrvatima: Tvrdi da je bio u zloglasnim Škorpionima

“Moja mržnja prema vama je svakim danom sve veća i veća. Meni je u zavet Ratko Mladić ostavio to u Srebrenici 11. jula 1995. godine…”

Muškarac koji je iz Srbije i navodno bivši pripadnik zloglasne jedinici “Škorpioni” objavio je na društvenim mrežama niz videa u kojima tvrdi da je učestvovao u ratu u Bosni i Hercegovini te genocidu u Srebrenici. Uputio je i užasne prijetnje i sramotne uvrede Bošnjacima i Hrvatima kako u Bosni i Hercegovini, tako u Srbiji.

Bošnjake je oslovljavao pogrdno riječima “ba..je”.

Nije krio mržnju

U videu navodi kako je kapu koju nosi (Škorpiona) nosio u “Ključu, Bihaću, Velikoj Kladuši, Brčkom, Trnovi te Srebrenici i Potočarima”.

“Ja sam sa 17 godina bio u Bosni. Nisam znao toliko i nisam smeo tada. Sada da vam poručim, bude li puklo u Bosni ponovo, neću ni pile u dvorištu da ostavim. Ja sam zver, nisam čovjek. Ne pijem ne drogiram se, imam samo ogromnu mržnju prema vama i Hrvatima”.

U videu prijeti i Hrvatima u Sremu, Vojvodini s rečenicom: “Nemoj da vam dođu kao sardine nazad u Hrvatsku”.

“Moja mržnja prema vama je svakim danom sve veća i veća. Meni je u zavet Ratko Mladić ostavio to u Srebrenici 11. jula 1995. godine. Pozdrav ba*ije”, naveo je ovaj muškarac koji kaže da ima 45 godina i da je “prošao 1995. godine cijelu Bosnu, a 1998/199 Kosovo”.

“Biće reprize”

Objavio je i video zarobljenika iz proteklog rata u BiH gdje su ih oružani vojnici tjerali da govore da su “zarobljenici Vojske RS” i da je “BiH srpska”. Na videima je napisao “Biće reprize”.

Psovao je i najsvetiji praznik muslimana Bajram i uputio niz sramotnih uvreda te kritikovao Srbe koji nisu na “njegovoj strani”, prenosi N1.

Očekuje se reakcija Tužilaštva Srbije zbog ovih opasnih prijetnji.

Previous articleDodik: Razmatramo da tužimo Šmita
Next article“DOŠAO SI U REPUBLIKU SRPSKU”: Pogledajte kako je Dodik danas prijetio novinaru sarajevskog portala (VIDEO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.