Home Novosti BiH NA POMOLU JE NOVI SKANDAL: Glavni tužilac Milanko Kajganić dobio poziv da...

NA POMOLU JE NOVI SKANDAL: Glavni tužilac Milanko Kajganić dobio poziv da prisustvuje komemoraciji u Potočarima, nije se pojavio…

Kajganića se optužuje da je “Dodikov čovjek” na čelu bh. pravosuđa, te su najnovije informacije dodatno dolile ulje na vatru.

U Potočarima je jučer održana komemoracija i ukop posmrtnih ostataka 50 žrtava srebreničkog genocida.

Komemoraciji su prisustvovali brojni ugledni gosti iz cijelog svijeta, no ni ovaj put na skupu nisu prisustvovali predstavnici vlasti iz bh. entiteta Republika Srpska.

Iako je dobio pozivnicu da prisustvuje komemoraciji u Potočarima, glavni državni tužilac Milanko Kajganić nije se pojavio 11. jula na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici, saznaje portal “Istraga.ba”.

Podsjetimo, Milanko Kajganić na meti je kritika međunarodnih zvaničnika zbog neučinkovitosti Tužilaštva BiH i ne reagiranja na veliki broj krivičnih prijava zbog negiranja genocida.

Kajganića se optužuje da je “Dodikov čovjek” na čelu bh. pravosuđa, te su najnovije informacije dodatno dolile ulje na vatru.

(SB)

Previous articleGlumac Hazim Mujčinović: Pripadnici MUP-a RS-a fotografirali učesnike Marša mira
Next articleKANDIDATKINJA HDZ-a OTKRILA KARTE: “Prioritet je Izborni zakon, biranje Komšića MORA PRESTATI, a rezolucije EU i Bundestaga su…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.