Home Novosti Na sastanku Konakovića i Milanovića bez zastave BiH – Oglasili se iz...

Na sastanku Konakovića i Milanovića bez zastave BiH – Oglasili se iz MVP-a i objasnili

Evo zašto je bilo tako

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković tokom službene posjete Republici Hrvatskoj, sastao se jučer sa predsjednikom te zemlje Zoranom Milanovićem.

Tokom njihovog susreta razgovaralo se o bilateralnim odnosima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i o euroatlantskim integracijama i perspektivi ulaska BiH u Evropsku uniju, pri čemu je Milanović ponovio podršku evropskim ambicijama BiH, navodi se u saopćenju Ureda predsjednika RH.

Na fotografijama sa sastanka Konakovića i Milanovića može se uočiti kako je bila istaknuta samo zastava Republike Hrvatske. Zašto je tako bilo, objasnili su iz Ministarastva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

“Protokolom je jasno defenisano da se državne zastave ističu kada su u pitanju posjete predsjednika država, čemu u prilog govore i fotografije Milanovića sa ministrima vanjskih poslova Slovenije, Francuske i Kine. Milanović je na prste jedne ruke pobrojao na današnjem sastanku sa koliko se ministara vanjskih poslova ukupno sastao”, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Potom je pojašnjeno: “Milanović je na prste jedne ruke pobrojao sa koliko se ministara vanjskih poslova ukupno sastao. Činjenica da je i ministar vanjskih poslova BiH jedan od njih govori o stepenu poštovanja koji uživa BiH, na čemu još jednom iskreno zahvaljujemo”.

(Oslobodjenje)