Home Novosti BiH NAKON DEBAKLA U ROTTERDAMU OGLASIO SE ČOVIĆ: „EPP ostaje pouzdan partner HDZ-a...

NAKON DEBAKLA U ROTTERDAMU OGLASIO SE ČOVIĆ: „EPP ostaje pouzdan partner HDZ-a BiH, pozvao je na žurnu reformu izbornoga zakonodavstva…”

Na 27. Kongresu Evropske narodne stranke (EPP) koji je održan u Rotterdamu usvojena je Rezolucija “Evropska perspektiva Bosne i Hercegovine”.

“Tekst rezolucije o europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine na kongresu EPP-a u Rotterdamu prepoznaje ključni povijesni trenutak i izazove s kojima se suočava Bosna i Hercegovina”, izjavio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji sudjeluje na kongresu europskih pučana.

“EPP je pozvao na žurnu reformu izbornoga zakonodavstva u skladu s međunarodnim presudama i odlukama Ustavnoga suda BiH, uključujući ravnopravnost triju konstitutivnih naroda, kao nužan preduvjet za političku stabilnost i europsku budućnost Bosne i Hercegovine. EPP ostaje pouzdan partner HDZ-a BiH”, dodaje Čović.

Podsjetimo, Na 27. Kongresu Evropske narodne stranke (EPP) koji je održan u Rotterdamu usvojena je Rezolucija “Evropska perspektiva Bosne i Hercegovine”.

Rezolucija je plod inicijative HDZ-a, no konačni tekst je nešto sasvim suprotno od onoga što su željeli Andrej Plenković, Dragan Čović i Željana Zovko.

Naime, načelo “legitimnog predstavljanja” za kojeg su se odlučno zalagali izbačeno je iz konačnog teksta rezolucije.

(SB)

Previous articleŠTA SE DEŠAVA? Dojava o postavljenim bombama u školama Srebrenice, nema prvih časova u osnovnoj i srednjoj školi
Next articleĆAMIL DURAKOVIĆ OTVORENO: “Cilj svima nama treba da bude jačanje države BiH u Banjoj Luci”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.