Home Novosti NAKON HAPŠENJA U SREBRENICI OGLASIO SE MUP REPUBLIKE SRPSKE: Tvrde da su...

NAKON HAPŠENJA U SREBRENICI OGLASIO SE MUP REPUBLIKE SRPSKE: Tvrde da su lišili slobode bošnjačkog povratnika i bivšeg logoraša zbog…

Podsjećamo, nakon dženaze i ukopa 30 žrtava genocida u Srebrenici istu tu večer iz obližnje crkve puštale su se neprikladne pjesme poput “veseli se srpski rode”.

MUP Republike Srpske oglasio se nakon što je sinoć uhapšen bošnjački povratnik u Srebrenicu a o tome je javnost izvijestila njegova supruga.

“Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica su 12.07.2023. godine oko 22,35 časova lišili slobode lice M.O. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.

Navedenog dana oko 14.30 časova, policijski službenici PS Srebrenica su postupili po prijavi da je na profilu društvene mreže lica M.O. objavljena prijetnja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica”, navedeno je u saopćenju MUP-a RS.

Podsjetimo, “Slobodna Bosna” je jutros izvijestila kako je supruga uhapšenog povratnika i bivšeg logoraša Mirsada Omerovića, Adisa Omerović, na Facebooku napisala šta se sve dogodilo sinoć.

Više pročitajte OVDJE.

Podsjećamo, nakon dženaze i ukopa 30 žrtava genocida u Srebrenici istu tu večer iz obližnje crkve puštale su se neprikladne pjesme poput “veseli se srpski rode”.

Previous articleUklonjena jedna od spornih tabli o Istočnom Sarajevu : “Nalazi se u KS”
Next articleSTRAŠNO/ LUĐACI NE MIRUJU: Nepoznata osoba dan prije dženaze u Srebrenici napala sekretara bijeljinskog…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.