Home Novosti BiH Nakon objavljivanja ukaza Milorada Dodika, Tužilaštvo BiH formiralo tim koji će raditi...

Nakon objavljivanja ukaza Milorada Dodika, Tužilaštvo BiH formiralo tim koji će raditi na predmetu

Nakon što je ukaz predsjednika RS Milorada Dodika objavljen u Službenom glasniku entiteta, Tužilaštvo BiH formiralo je tim koji će u saradnji sa drugim institucijama raditi na ovom predmetu.

Podsjetimo, uprkos odlukama Visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt), novoizabrani vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloš Lukić potpisao je odluke o objavljivanju ukaza Milorada Dodika vezanih za zakone koji praktično suspendiraju odluke Visokog predstavnika i Ustavnog suda BiH na teritoriji ovog entiteta.

– U Tužiteljstvu BiH, u navedenom predmetu, formiran je tim od tri tužitelja, koji zajedno sa SIPA-om, te drugim sigurnosnim i policijskim agencijama, poduzimaju zakonom predviđene aktivnosti o čijim rezultatima će javnost biti obaviještena – saopćio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Previous articleVLADIKA BOJOVIĆ UZDRMAO CRNU GORU: “Ne mogu biti u Potočarima sa onim ko je potpisao ‘Temeljni’ ugovor sa SPC”
Next articleZatreslo se tlo oko predsjednika RS Milorada Dodika, situacija postaje jako ozbiljna: Suočen s oštrim kritikama, on odgovorio krivičnim prijavama
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.