Home Novosti BiH NASTAVLJA SE RASPAD SDA SREBRENICA: Stranku napustio i Hamdija Fejzić, a uskoro...

NASTAVLJA SE RASPAD SDA SREBRENICA: Stranku napustio i Hamdija Fejzić, a uskoro i još dva odbornika

Od kako je Alija Tabaković izabran za predsjednika SDA Srebrenica, Bošnjaci su postali građani drugog reda.

Tabaković je optuživao Fejzića kako uništava Bošnjačko jedinstvo. Nakon što je Tabaković izabran za predsjednika SO Srebrenica, on je nekoliko Javnih preduzeća preupustio srbima po cijenu da bude predsjednik skupštine.

Istina, radio je nešto Tabaković kao npr. glasao je da se promijeni grb opštine Srebrenica i da da pored “jezika bošnjačkog naroda” u opštini budu još dva jezika, srpski i hrvatski.

Tabaković koji je bio predstavnik roditelja djece Bošnjaka u borbi za bosanski jezik, na jednom je pristao na “jezik bošnjačkog naroda.”

Da stvar bude još gora u Srebrenicu se upetljao i Ramiz Salkić. Čovjek iz Bratunca sa adresom u Tuzli.

Srebrenčani su i zvanično postali građani drugog reda.

Kako portal ZASREBRENICU.ba nezvanično saznaje, stranku se sprema da napusti još dva člana, i to odbornika. Pa bi tako u SO Srebrenica ostala samo dva člana iz Stranke demokratske akcije.

HAMDIJA FEJZIĆ O IZLASKU IZ SDA:

Ovim putem obavještavam javnost da zvanično više nisam član Stranke demokratske akcije (SDA), kao ni član kluba SDA u Skupštini opštine Srebrenica, naveo je Hamdija Fejzić, odbornik u Skupštini opštine Srebrenica.

“Zbog svih dešavanja u proteklom periodu, nekorektnog odnosa od strane vrha stranke, neuvažavanja i omalovažavanja kako mene tako i drugih članova, smatram da je najbolje da istupim iz stranke”, stoji u saopćenju.

“Svi snosimo svoj dio odgovornosti. Srebreničani nemaju povjerenja u rad opštinskog odbora SDA u Srebrenici, niti su zadovoljni radom bošnjačkih predstavnika u vlasti. Ne želim da budem dio takvog tima koji vodi pogrešnu politiku i koji je u nezavidan položaj doveo Bošnjake u Srebrenici”, navodi Fejzić.

Kako tvrdi, dogovoreni principi ni u jednom trenutku nisu ispoštovani, međuljudski odnosi su narušeni, a najveći uspjeh sadašnjih bošnjačkih predstavnika u vlasti je da su više puta preglasani na sjednicama Skupštine.

“Čak su podržali odluku da se promijeni grb opštine Srebrenica i to sve pod parolom jednakih prava i ravnopravnosti pisama čirilice i latinice. Za takve odluke su glasali odbornici čija djeca nemaju pravo da izučavaju svoj jezik u školama. U narednom periodu ću u Skupštini opštine Srebrenica djelovati nezavisno. Sve dobre, konkretne i korisne prijedloge ću podržati bez obzira od kojeg pojedinca ili stranke došli”, stoji u saopćenju.