Home Novosti BiH Nastavlja se verbalni okršaj: Duraković oštro odgovorio Vukanoviću

Nastavlja se verbalni okršaj: Duraković oštro odgovorio Vukanoviću

Nastavlja se verbalni okršaj Nebojše Vukanovića, zastupnika u Narodnoj skupštini RS te Ćamila Durakovića, bivšeg predsjednika Skupštine Srebrenica.

Podsjetimo, nakon što je Vukanović na sjednicu NSRS došao u vojnoj uniformi, Duraković mu je, između ostalog, poručio:

“Kakav smo mi narod? Kako smo mi Bošnjaci politički nezreli kao narod da nam se mediokiritet i spodoba sa javne scene BiH, koji se zove Nebojša Vukanović tako uvuče u pore društva, da je to paradoksalno”.

Njih dvojica su večeras bili gosti na FACE TV, kada je Vukanović rekao da je donio maskirnu jaknu koja nije uniforma.

“Svaki zločin koji se dogodio u ovom ratu ima ime i prezime. Ne može da odgovara narod ili grupacija. Moja politika je hod po ivici jer želim da ogolim populizam Milorada Dodika i njegovu saradnju sa SDA”, naveo je Vukanović.

Zatim mu je Duraković odgovorio:

“Naš sukob datira od mnogo ranije. Vukanović mene ne poznaje i ne poznaje Srebrenicu bolje nego ja. Srebrenica je senzibilno mjesto sa teretom prošlosti. Vukanović ne zna da ja nisam član nijedne stranke. Mene sve ovo dotiče kao čovjeka koji je sa 16 godina preživio Srebrenicu! Ja sam otišao da obilježim dan stradanja mog naroda, kao što tebe ne prozivam kada obilježavaš dane stradanja svoga naroda”.

Vukanović je rekao da je to govorio nakon Dodikovih istupa.

“U tom trenutku sam nabrajao najmanje desetak mjesta pored Srebrenice”, poručio je Vukanović, na šta je Duraković odgovorio:

“Imaš neke meni nedefinisane stavove. Ratni zločin je ratni zločin ma ko ga počinio. Za mene je ratni zločinac onaj ko je presuđen. Tebi bi odgovaralo da mi poistovjetimo žrtve i zločince”.

(Radio Sarajevo / ZASREBRENICU.ba)