Home Novosti BiH NE STIŠAVAJU SE REAKCIJE NA KOMŠIĆEV INTERVJU: “Mnogi su zgroženi davanjem prostora...

NE STIŠAVAJU SE REAKCIJE NA KOMŠIĆEV INTERVJU: “Mnogi su zgroženi davanjem prostora čovjeku koji je već triput uzurpirao mjesto hrvatskog člana Predsjedništva”

“Ako već dotični treći put u 16 godina sjedi u istoj stolici, to bi trebalo značiti da je kroz višegodišnje praćenje bh. političkih prilika novinar trebao steći razinu razumijevanja koja mu omogućava da postavi odgovarajuće pitanje i potpitanje.”

Gostovanje Željka Komšića u emisiji “Nedjeljom u 2” Hrvatske radiotelevizije, naišlo je na podijeljene stavove hrvatske javnosti, a mostarski portali pod kontrolom HDZ-a, sasvim očekivano, prenose isključivo negativne reakcije.

“Mnogi su zgroženi davanjem prostora čovjeku koji je triput uzurpirao mjesto hrvatskog člana Predsjedništva, a planira to učiniti i četvrti put”, napisao je u svom komentar novinar Bruno Bošnjak navodeći da “izbor gosta ne bi trebalo previše osuđivati, poenta novinarstva je da se čuje svačiji glas, ma kako on nekome bio omražen”.

Novinar smatra da je ispod razine moderiranje emisije.

“Ako već dotični treći put u 16 godina sjedi u istoj stolici, to bi trebalo značiti da je kroz višegodišnje praćenje bh. političkih prilika novinar trebao steći razinu razumijevanja koja mu omogućava da postavi odgovarajuće pitanje i potpitanje.”

Novinar piše kako je Stanković propustio upitati Komšića šta to on vidi pod pučanstvom BiH, je li svjestan njegove heterogenosti, podijeljenosti u više korpusa, te činjenice da ono što brojniji narod poželi ne mora nužno biti niti u skladu s Ustavom, niti dobro za državu.

“Mogao ga je primjerice podsjetiti na neke druge slučajeve iz bliže i dalje prošlosti kad su brojniji narodi koristili brojčanu superiornost, pokušavajući odrediti “tko je ispravan” i “što je ispravno”, rušeći demokratske temelje, gazeći prava manje brojnog i vodeći društva u sunovrate”, napisao je novinar Bruno Bošnjak.

Gostovanje Željka Komšića za portal Bild.ba prokomentirao je politički aktivist Marijan Knezović.

“Hrvati iz BiH su opet poniženi i to u prime terminu Hrvatske radiotelevizije. Nevjerojatno je da osoba koja dva desetljeća vrši političku, verbalnu i društvenu agresiju prema velikoj većini Hrvata u BiH dobije pozornicu na kojoj Hrvate opet proglašava neprijateljima. Zamislimo da je 1992. godine netko na HRT-u davao prostor tadašnjem najvećem neprijatelju Hrvata – Slobodanu Miloševiću. Padale bi glave. Danas ne padaju glave, ali padaju maske”, rekao je Knezović i dodao:

“S druge strane, čak je bilo i lijepo vidjeti Komšića kako priznaje kako u 12 godina mandata nije učinio ništa ali kako će se opet kandidirati. Čini se kako je počeo uviđati koliko je nesposoban, a to je uvijek i kod svakoga za pohvalu. Komšić je rekao i jednu stvar za koju sam uvjeren da je točna, a to je prognoza kako će Dragan Čović jedva čekati uletiti u vlast, s više ili manje uvjeta, prvom prigodom. To je drugi par rukava i odgovor zašto Komšić s ostatkom velikobošnjačkih nacionalista može politički penetrirati u Hrvate već desetljećima dok politički „zaštitnici“ Hrvata u BiH dijele lovu iz javnih poduzeća i osiguravaju si mirnu starost u stanovima po Makarskoj i Zagrebu”.

Prokomentirao je i Komšićevu izjavu da je kršten.

“Kaže Komšić kako je kršten. E, pa, neka mu Bog oprosti, jer mi nećemo oprostiti nikome da u 2022. godini iz centra Zagreba prijeti Hrvatima u BiH slanjem tenkova kao što su tenkove na nas i naše institucije slali i dvijetisućitih, a upravo je time zaprijetio Komšić. Živimo u drukčijim vremenima, da Hrvatima netko pošalje derutne tenkove sa zahrđalim gusjenicama, uvjeren sam da bi i mi nekom poslali višenamjenske borbene zrakoplove. Hrvati su kroz povijest ionako pokazali kako više od njega i njemu sličnih ‘vole miris napalma ujutro’“, zaključio je Knezović za Bild.ba.

Previous articleBRISELSKI “NON PAPER” ZATRESAO BEOGRAD: “Sve dok Srbija ne ispuni postavljene uvjete, NE TREBA…”
Next articlePANIKA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: “Pritisci na ministra Bevandu da radi protuzakonito su udar na pravnu državu…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.