Home Novosti BiH NEBOJŠI VUKANOVIĆU SE SMRKLO ZBOG PADA KRIVOKAPIĆEVE VLADE: Preko svog bloga žestoko...

NEBOJŠI VUKANOVIĆU SE SMRKLO ZBOG PADA KRIVOKAPIĆEVE VLADE: Preko svog bloga žestoko napao Draginju Vuksanović Stanković, federalne medije optužio za širenje antiruske histerije…

“Posebno je sramno miješanje Draginje Stanković Vuksanović u unutrašnje stvari i uređenje susjedne države, nazivanje Republike Srpske ‘gen0cidnom tvorevinom’”, rekao je Vukanović.

“Sinoćnje gostovanje poslanice crnogorske Skupštine Draginje Stanković Vuksanović u Centralnom dnevniku na Face televiziji i skandalozne izjave pokazale su pravi antisrpski, šovinistički i bolestan karakter bivše i vjerovatno nove vlasti u Crnoj Gori, koju planiraju da formiraju nakon izdaje Dritana Abazovića i tajnog pakta koji je napravio sa Milom Đukanovićem. Ne može se na antisrpskoj histeriji i mržnji prema svemu što je srpsko i pravoslavno praviti bilo šta, tako da će i nova Vlada, koju će pokušati da formiraju DPS, URA, SDP, i stranke manjina sigurno biti kratkog daha, ali će kontaminirati društvo i ostaviti trajne posljedice”, napisao je političar Nebojša Vukanović na svom blogu.

Posebno je sramno miješanje Draginje Stanković Vuksanović u unutrašnje stvari i uređenje susjedne države, nazivanje Republike Srpske „gen0cidnom tvorevinom“, šovinizam i uvrede na račun srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve, koju naziva “Crkvom Srbije u Crnoj Gori”, te otvoreno i javno zalaganje za ukidanje RS-a i stvaranje nekakve “građanske” BiH bez entiteta.

U Crnoj Gori živi preko 30 posto Srba a više od 50 posto stanovnika govori srpskim jezikom, i za vrijeme vlasti DPS-a i SDP-a, do augusta 2020. godine, nisu imali nijednog ministra, pomoćnika, gradonačelnika, i bili su građani drugog reda jer se svega 1 posto zaposlenih u administraciji izjašnjavalo kao Srbin po nacionalnosti, pa je vjerovatno da bi takav model “građanske” države prihvatljiv za Draginju i njene istomišljenike.

Niko nema pravo da prekraja granice i uređenje druge države, miješa se u tuđe odnose, vrijeđa i ponižava cijeli jedan narod, i čudno je da federalna štampa koja mene osuđuje kad prenosim proteste i dešavanja u Crnoj Gori, a nikada nisam rekao ništa protiv uređenja Crne Gore već kritikovao režim Mila Đukanovića koji je kriminalizivao i podijelio društvo i region, stvorio najjače mafijaške organizacije u Evropi, sada ne osudi sramne nastupe, uvrede i miješanje u unutrašnje stvari BiH od strane poslanice koja vodi antisrpsku politiku i zastupa rasnu ustašku ideologiju Sekule Drljevića i Savića Markovića Štedimlije.

“Antisrpska i antiruska histerija ne vodi nigdje i samo dodatno podižu tenzije, i mora se napokon shvatiti da treba da poštujemo i uvažavamo jedni druge ako želi da se napokon normalizuju stvari i živimo kao sav ostali svijet”, ocijenio je Vukanović.