Home Novosti BiH NEČUVENO: Pogledajte kako je Milorad Dodik izvrijeđao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića…

NEČUVENO: Pogledajte kako je Milorad Dodik izvrijeđao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića…

Dodik je rekao da on neće biti ni pozvan.

-Svesrpski Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske bit će srpski dokument u kome će pravnim jezikom, prihvatljivim, biti rečeno sve ono što Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji misle, izjavio je Milorad Dodik, i dodao da će to biti izraz srpskih vrijednosti.

Reagujući na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koji je tokom razgovora sa visokim predstavnikom Schmidtom rekao da je najava održavanja sabora “apsolutno neprihvatljiva u demokratskom i civilizovanom svijetu”, Dodik je rekao da on neće biti ni pozvan.-Takve kretene mi ne pozivamo, kazao je.

-Veoma sam optimističan kada je održavanje sabora u pitanju. Mislim da će on biti prije svega srpski dokument, izraz srpske vrijednosti. Svi drugi govore o svom položaju, zašto ne bi i mi. Zašto je problem ako se Srpska i Srbija sve više približavaju do ujedinjenja, rekao je Dodik.

Kazao je da bi dokument usvojila Narodna skupština Republike Srpske i Srbije.

– Sabor bi okupio političku elitu Srpske i Srbije, političke predstavnike Crne Gore, KiM, dijaspore. Tu bi bile uključene akademije nauka Srpske i Srbije, pa i akademije nauka Crne Gore koje žele da učestvuju, predstavnici SPC i mi but razgovarali o sadašnjem stanju, rekao je Dodik.

– Hoćemo da naš narod bude zaštićen u Sloveniji, u Hrvatskoj. Hoćemo da ima svoj status u Crnoj Gori, rekao je Dodik.

Govorio je i o secesiji Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine.