Home Novosti Negatorka genocida u Srebrenici Ljiljana Bulatović-Medić dobila novinarsku nagradu u Srbiji

Negatorka genocida u Srebrenici Ljiljana Bulatović-Medić dobila novinarsku nagradu u Srbiji

Međutim, mnogi kredibilni mediji iz Srbije su osudili dodjelu nagrade Bulatovićki

Žiri Društva novinara Vojvodine odlučio je da „Zlatno pero“ ove godine dodijeli Aci Dragićeviću, uredniku dvojezičnog časopisa „Dijaspora“ iz Stokholma, Petru Tomiću, dugogodišnjem novinaru u RTV-u, dopisniku Tanjuga iz Bukurešta, uredniku „Dnevnika“, Ileani Okolišan Baba, višegodišnjoj urednici muzičkog programa Radio Novog Sada, Čedomiru Keci, novinaru i osnivaču lista „Moje gazdinstvo“ i Ljiljani Bulatović-Medić, bivšoj novinarki RTS i „Ekspres politike“.

Upravo je posljednja osoba sa liste, Ljiljana Bulatović-Medić, poznata po negiranju genocida u Srebrenici, a najveći doprinos širenju laži dala je knjigama “Srebrenica: Laž i podvale srpskom narodu” i “Raport komandantu”. Bulatovićka važi za privatnu biografkinju zločinca Ratka Mladića.

Pokrajinska sekretarka za kulturu i informisanje Draga Milošević joj je dodijelila nagradu, a u ovom činu ona ne vidi ništa sporno.

– Visok profesionalni kredibilitet Društva novinara Vojvodine kao predlagača i novinarski angažman i kreativnost laureata, podudarili su se u dodjeli ovogodišnjeg Zlatnog pera – rekla je pokrajinska sekretarka za kulturu i informisanje Dragana Milošević.

– General Mladić je moj brat po duhu i ratni drug. Sve moje knjige posvećene su Vojsci Republike Srpske i srpskom narodu, čiji simbol on predstavlja. Napisala sam i tri knjige o Srebrenici, knjigu o Radovanu Karadžiću i majci bivšeg predsednika RS – izjavila je ona prilikom promocije svoje knjige u Moskvi.

Međutim, mnogi kredibilni mediji iz Srbije su osudili dodjelu nagrade Bulatovićki.

– Ne čudimo se, uostalom, ni pokrajinskoj sekretarki jer je deo ove vlasti, vlasti koja je devedesetih godina prošloga veka bila aktivni deo Miloševićeve zločinačke politike.

Pitamo, međutim, s kojim pravom se ovakvim osobama nagrade dodeljuju iz ruku pokrajinske funkcionerke u holu zgrade Pokrajinske vlade? Da li su ih građani ovlastili da ih učine saučesnicima u promociji zločina? Jer građani su ti zahvaljujući kojima gospođa Milošević prima platu. Isto kao što su građani ti zahvaljujući kojima postoji zgrada Pokrajinske vlade, čuvena novosadska Banovina, koja veću sramotu odavno nije doživela – zaključuju Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) .

OSLOBOĐENJE PORTAL