Home Novosti BiH Nepoštovanje državnih simbola prilikom posjete patrijarha Porfirija; U Doboju uklonjena zastava BiH:...

Nepoštovanje državnih simbola prilikom posjete patrijarha Porfirija; U Doboju uklonjena zastava BiH: Evo šta kažu iz Gradske uprave

Zastava BiH je skinuta sa jarbola ispred zgrade gradskih institucija, a umjesto nje postavljena je srpska trobojka sa simbolom “4S”.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije posjetio je jučer Doboj, gdje je dočekan od strane političkih lidera skoro svih stranaka u Republici Srpskoj.

Pored političara, patrijarha Porfirija dočekali su i mnogobrojni građani Doboja koji su se željeli pozdraviti sa njim.

Ono što jučer u Doboju nije dočekalo patrijarha Porfirija, bila je zastava Bosne i Hercegovine na zgradi Gradske uprave Doboj.

Zastava je, naime, skinuta sa jarbola ispred zgrade gradskih institucija, a umjesto nje postavljena je srpska trobojka sa simbolom “4S”.

Foto: Avaz

Gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić, nije želio komentarisati jučerašnji skandal, piše Avaz.

Na poziv Gradskoj upravi Doboj javio se nepoznati muškarac koji je kazao da je zastava Bosne i Hercegovine ponovo na jarbolu ispred zgrade gradskih institucija.

Kada je riječ o zakonskim aktima, oni su potpuno jasni. Državna zastava mora biti istaknuta na svim njenim institucijama, a njeno uklanjanje, nepostavljanje ili sveukupno rečeno nepoštovanje karakteriše se kao krivično djelo.