Home Novosti BiH Nermina Mujkić se oglasila: U šoku smo, na fotografiji je moja porodica...

Nermina Mujkić se oglasila: U šoku smo, na fotografiji je moja porodica nakon pada Žepe

Ona je pojasnila da je fotografija nastala u blizini Kladnja, 26. jula 1995. godine.

Na obilježavanju godišnjice “Oluje” u Prijedoru kojoj su prisustvovali zvaničnici Srbije i RS, tokom govora Milorada Dodika pojavila se fotografija koja je nastala u Žepi 1995. godine.

Riječ dakle nije o žrtvama ‘Oluje’, već je riječ o fotografiji Sabine Mujkić koja je protjerana iz Žepe, a u naručju drži bebu.

Kontaktirali smo djevojčicu. Zove se Nermina Mujkić. Ona je u trenutku snimanja fotografije, imala samo tri mjeseca i bila je u krilu svoje majke Sabine. Pred njih se nalazio i njen jedanaestogodišnji brat, dok je drugi brat od trinaest godina kao ranjenik bio u transporteru UN.

Ona je za Vijesti.ba kazala da emocije preovladavju, ljutnja, bijes, tuga.

– Malo sam i u šoku, kada sam vidjeli da fotografija moje majke i mene stoji na obilježavanju Oluje. Za nas je takvo korištenje fotografije poniženje, za koga nije uredu je, ali za mene jeste. I ovo je još jedan šamar i za mene i moju porodicu, rekla nam je Mujkić.

Ona je pojasnila da je fotografija nastala u blizini Kladnja, 26. jula 1995. godine.

– Fotografija je nastala, nakon pada Žepe, nas je neko od stranih fotoreportera uslikao u tom autobusu. Za tu fotografiju mi znam već nekih 5-6 godina. Ja sam tu fotografiju pronašla na jednom stranom portalu, pitala sam majku da li smo to mi? Ona mi je rekla da jesmo. Fotografija se čak nalazi u nekim knjigama koje su objavljivane u vezi sa žrtvama Žepe.

Na kraju nam je pojasnila i da je njena majka Sabina također pod šokom nakon današnjih događaja.

Podsjetimo, ovu fotografiju je prvi objavio AFP, autor fotografije je Joel Robin. U pitanju je zapravo fotografija uslikana 26. jula 1995. nakon pada Žepe.

Previous articlePADAJU MASKE: Veliki skandal u Prijedoru, ovo je osoba na fotografiji iza Dodikovih leđa…
Next articleEMIR SULJAGIĆ O SKANDALU U PRIJEDORU: “Ovako su napisali i historiju Drugog svjetskog rata!”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.